André Kars - Bouwadviseur

Verbouwen is een feest

Ik neem je graag mee door het hele proces zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt. 

Als we vooraf hadden geweten hoe ingewikkeld het zou zijn
hadden we het compleet anders aangepakt

Lieke & Dennis

Bij onze eerste verbouwing dachten we dat we alles zelf konden, en waren we soms zelf ook aannemer aan het spelen.  Nu achteraf, na alle tegenvallers en verkeerde keuzes die we toen hebben gemaakt – hebben we voor de verbouwing voor ons nieuwe huis André Kars ingeschakeld. Het voelde alsof we nu twee-derde van het werk al voor de verbouwing erop hadden zitten, waardoor de eigenlijke verbouwing zo ongelofelijk veel makkelijker verliep!  Ik zou het iedereen aanraden.” 

Lieke & Dennis

Schakelden André in voor hun verbouwing in Haarlem

Wil je gaan verbouwen maar...

Of ben jij al aan het verbouwen maar…  

EEN VERBOUWING VAN

€100.000

KOMT VAAK UIT OP

€130.000

En vaak ben jij dán nog niet tevreden met het eindresultaat

Wat zou het een opluchting zijn...

Als je kon beschikken over een betrouwbare onafhankelijke bouwadviseur die je met alle stappen in het proces naar en tijdens je verbouwing helpt! Een luisterend oor, iemand waar je mee kan sparren, samen de juiste keuzes maken en je bevestiging vinden voor je naar de volgende stap doorgaat. Dat je van tevoren al 100% zeker weet dat het resultaat top gaat worden zonder vervelende verrassingen. Binnen budget. Zonder gedoe.

Een verbouwing waar je energie van krijgt!

Ik ben André Kars, aangenaam

“Op mijn 15e ben ik al aan de slag gegaan als timmerman. Op mijn 21e kocht ik het huis waar ik nu nog steeds woon – vele jaren ben ik aan het verbouwen geweest. Voor een periode van meer dan 20 jaar werkte ik als vakman grote projecten met vaste collega’s. Ik heb ontelbaar veel panden succesvol verbouwd en ben langzaam opgeklommen van timmerman naar voorman, uitvoerder, werkvoorbereider en projectleider voor aannemers. Omdat ik alle facetten van verbouwen zelf ook jarenlang heb uitgevoerd, ken ik elk aspect en alle rollen op een verbouwing – of het nu een dakkapel betrof of een pand van € 2,5 miljoen. Die ervaring breng ik nu samen als bouwbegeleider waarmee ik niet alleen opdrachtgevers optimaal kan begeleiden, maar ook alle betrokken vakmensen op het project. Zelfs als er iets tegenzit met de techniek kan ik vaak nog een oplossing bieden door zelf op de ladder te klimmen – zelfs als het in m’n nette overhemd moet!”

Verbouwen met een goed gevoel

Aannemers beheersen echt een vak, maar bijna allemaal vinden ze het lastig om met klanten te communiceren – zeker als er iets mis gaat. Daarom breng ik de verbinding tussen jou als opdrachtgever en de aannemer en zijn verbouwteam, waardoor de verbouwing in één keer goed wordt opgeleverd. Ik zorg dat alle afspraken en doelen duidelijk zijn en behaald worden, prijzen eerlijk en transparant zijn en ik ben de toegang tot een netwerk van professionals waar ik echt achter sta en m’n hand voor in het vuur durf te steken! Toegang tot een netwerk dat soms zelfs binnen zeer korte tijd voor jou al klaar kan staan. Of je mij met of zonder netwerk inschakelt: er wordt verbouwd met een goeie vibe, en dat is ontzettend belangrijk!

Een helpende hand in elke stap
voor, tijdens én na je verbouwing

 • Achterhalen van je wensen en bekijken van de technische mogelijkheden;
 • Bepalen of vergunningen nodig zijn en/of een architect of ontwerper ingeschakeld moet worden;
 • Het maken van een grove kostenraming, om te kijken of de wensen binnen het gestelde budget passen.
 • Ik begeleid je bij jouw precieze wensen en adviseer je bij jouw keuzes;
 • Indien nodig, wordt er een bouwtekening gemaakt door een architect of ontwerper;
 • Indien nodig, worden de benodigde vergunningen geregeld;
 • Ik vraag offertes op en eventueel doe ik bouwopnames op locatie met diverse uitvoerende partijen zoals de constructeur, timmerman, stukadoor, loodgieter, elektriciën en interieurbouwer;
 • Ik maak een kostenoverzicht op basis van jeewensen en volgens de diverse offertes;
 • We nemen het kostenoverzicht samen door om te bepalen of al jouw  wensen erin staan en zodat je weet wat je precies krijgt. Is de begroting niet binnen uw budget dan gaan we kijken óf en hoe er aangepast kan worden.
 • Nu de werkzaamheden bekend zijn kan er een werkplanning gemaakt worden, zodat alle uitvoerende partijen weten wat er wanneer moet gebeuren;
 • Na uw goedkeuring, geef ik, namens jou, de schriftelijke opdracht aan de uitvoerende partijen. Hierin is precies verwoord welke afspraken gemaakt zijn en wat de werkzaamheden zijn;
 • Ik organiseer voor de start van de bouw een werkbespreking met de uitvoerende partijen, zodat ook zij zich conformeren aan de gemaakte planning en afspraken.
 • Tijdens de bouw controleer ik continue het bouwproces en de uitvoerende partijen en stuur bij waar nodig;
 • Wanneer nodig, worden werkbesprekingen gehouden en afspraken vastgelegd;
 • Indien zich onvoorziene situaties tijdens de bouw voordoen, moet daar direct door mij op geanticipeerd worden en zorg ik voor een oplossing;
 • Tijdens het bouwproces bewaak ik het budget, zoek ik continue naar betere en/of goedkopere oplossingen en stem ik met je af;
 • Alle facturen controleer ik en bespreek ik met je.
 • Waar nodig worden revisietekeningen en garantiecertificaten bij je aangeleverd;
 • Ook na de oplevering ben ik te allen tijde bereikbaar als je vragen of opmerkingen hebt of als er zich problemen voordoen. Deze lossen we op.

Een selectie uit 25 jaar bouw-ervaring

Project 1
Complete woning – 9 maanden doorlooptijd,

Gorinchem

Project 2
Woonkeuken – 2 maanden doorlooptijd, 

Vlijmen

Project 3
 Woonverdieping – 3 maanden doorlooptijd,

Heukelum

Ook besparen en zorgeloos verbouwen?

Zelf verbouwen of aannemers inhuren die de prijs opdrijven, betekent vaak dat je verbouwing tienduizenden euro’s duurder uitvalt dan nodig is. En dat terwijl een eindresultaat waar jij écht tevreden mee bent, vaak niet wordt behaald.

 

Daarom kun je onze bouwadviseur André op 3 manieren bij jouw verbouwproject betrekken om zeker te zijn van de keuzes die je maakt en op deze manier de meeste waarde voor je geld krijgt:

Online Masterclass
Verbouwen

149,-

Online 1-op-1 sessie Verbouwwensen

349,-

Totale ontzorging van je verbouwing

Op aanvraag

Schakel André in als jouw bouwbegeleider en ontvang de introductie t.w.v. €349 cadeau!

Deze trotse woningbezitters werkten al met André...

Garantie & voorwaarden

 • Elke partij die onze bouwadviseur André inschakelt is verzekerd.

 • André is een klein gedeelte van de aanneemsom – de verantwoordelijkheid wordt dus verlegd. Je hebt alle vrijheid om zaken op je eigen manier goed door te spreken en vast te laten leggen: in begrijpelijke taal. En dát is je garantie voor succesvol verbouwen.

 • We draaien je hele bouwproces om: alles wat je normaal tijdens het verbouwen zou doen, doen we nu vooraf. Het proces blijft hetzelfde (graven, heien, fundering t/m plintje), maar we gaan het proces vooraf helemaal omdraaien. De tijd die je daarin investeert, betaalt zich dubbel en dwars uit.

 • André werkt met een netwerk van vakmensen – ook als het om tekenwerk en vergunningsaanvragen gaat.

 • Bekijk de volledige voorwaarden van André Kars hier.

André Kars foto
1.258 woningbezitters gingen je al voor!

Veelgestelde vragen...

Verbouwen is één van de gaafste dingen om in je leven te doen! Maar waarschijnlijk doe je dat 1 tot 2 keer in je leven. Veel mensen beginnen halsoverkop aan dit avontuur, zonder te beseffen wat dat verbouwen echt complexer kan zijn dan je denkt. Begin je te snel, onvoorbereid en zonder duidelijke afspraken aan je verbouwing, dan heeft dat altijd impact op de kwaliteit, planning of je budget. Door gebrek aan goede informatie, slechte communicatie en ontbreken van duidelijke afspraken met je verbouwteam, kan je voor vervelende verrassingen komen te staan. Dit betekent in de praktijk dat je:

 • Minder kunt verbouwen dan je dacht
 • Je de planning niet gaat halen terwijl dat wel écht moet
 • Er meerwerk bij komt kijken waar je niet op had gerekend
 • Het resultaat niet zo wordt als je had verwacht maar je niet op duidelijke afspraken terug kunt vallen
 • Je overzicht verliest en daardoor duurder uitkomt dan je dacht
 • De mensen van a-z ontzorgen: maken van plannen, je wensen en mogelijkheden helder krijgen (verkenning), begeleiding van offerteaanvragen en offertes controleren en keuze maken voor de juiste aanpak en uitvoerende partij, begeleiding van alle uitvoerders voor tijdens en na de bouw (nazorg), buffer tussen jou als opdrachtgever en de aannemer / uitvoerende partijen – waardoor heel veel spannende zaken op de juiste manier gemanaged worden zonder dat jij daar stress van hebt. Ik spreek de taal van de uitvoerders en aannemer en dat schakelt stukken sneller en effectiever dan dat je dat als particulier zelf moet regelen. Ik houd van begin tot eind de sfeer op de verbouwing goed waardoor er met plezier, kwaliteit en volgens afspraak wordt gewerkt.
 • Doordat André tussen jou en de vakmensen zit, gaan ze minder dingen “roepen” – André laat zich niet om de tuin leiden door vakmensen, en is altijd beschikbaar voor jou als opdrachtgever om alle vragen met jou samen te beantwoorden en je te helpen in elke stap van de verbouwing.
 • André helpt je met het helder en duidelijk en inzichtelijk krijgen van de kosten – en hij weet als geen ander de kosten op juistheid in te schatten – waarbij hij ook de juiste aanpak altijd goed controleert en waar nodig bijstuurt.
 • André is er voor de ontwerpfase al voor jou om de juiste keuzes te maken om tot de juiste aanpak te komen

Wil je je net als André als professional aansluiten bij Hart voor je Huis?