Alles voor je verbouwing op één plek

Meer dan 150 artikelen die jou helpen om je verbouwing tot een goed begin én eind te brengen.

Bespaar jezelf talloze uren zoeken op het internet: klik op een thema en duik in de kennis van onze verbouwexperts.

CV verduurzamen of vervangen bespaartips

Top 10 bespaartips om snel energie én geld te besparen

Is het budget beperkt en staat er voorlopig geen grote verbouwing op de planning, maar wil je tóch energie besparen? Dat kan: er zijn een aantal snelle, kleine maatregelen die je wooncomfort direct verhogen én de energiekosten omlaag brengen. Zo kun je jouw woning zonder al teveel budget al meteen een stukje duurzamer maken. Ben je er klaar voor? We zetten de meest makkelijke maatregelen om energie te besparen voor je op een rijtje!
Lees meerTop 10 bespaartips om snel energie én geld te besparen
jaren 90 woning verduurzamen

Een nieuwe woning nog duurzamer maken: gratis stappenplan

Je hebt een woning die gebouwd is tussen 1992 - 2005 en je wil verduurzamen. Heb jij even geluk: een woning uit deze bouwperiode is vaak al voorzien van een energielabel B of C. Heerlijk toch? Dit betekent dat je woning al best energiezuinig is en dat maatregelen als extra isolatie over het algemeen weinig effect heeft. Er zijn daarentegen nog een aantal mooie manieren om jouw woning nog duurzamer te maken.
Lees meerEen nieuwe woning nog duurzamer maken: gratis stappenplan
jaren 80 woning verduurzamen

Wat kun je doen om je jaren 80 woning te verduurzamen?

Je hebt een woning die gebouwd is tussen 1975 - 1982 en je wil verduurzamen. Goed idee! Een woning uit de jaren 80 heeft gemiddeld namelijk een energielabel D. Hoewel dit natuurlijk niet heel slecht is, kan een beter energielabel de waarde van je woning flink omhoog halen én de kosten drukken. Wat kun je doen om je jaren 80 woning te verduurzamen? Je leest het hier.
Lees meerWat kun je doen om je jaren 80 woning te verduurzamen?
jaren 70 woning ventileren

Stappenplan jaren 60 en 70 woning verduurzamen

In de jaren 60 en 70 werd er flink gebouwd om het heersende woningtekort tegen te gaan. Dit betekende de opkomst van de gestandaardiseerde bouw waarbij veel woningen drie woonlagen hebben: inclusief zolder. Hoewel er in de bouwperiode van 1965 tot 1974 meer rekening gehouden werd met energiezuinigheid, waren deze maatstaven in vergelijking met nu nog niet erg hoog.
Lees meerStappenplan jaren 60 en 70 woning verduurzamen
jaren 50 woning onderhoud

Stap voor stap je jaren 40 en 50 woning verduurzamen: zo doe je dat

Je hebt een woning die gebouwd is tussen 1946 - 1964 en je wil verduurzamen. Mooi! Woningen uit de jaren 40 en 50 zijn herkenbaar in uitstraling: in deze periode kwam de systeem- en betonbouw namelijk in opkomst. Dat betekent dat deze woningen voorzien zijn van kierdichting, centrale verwarming mét HR-combiketel en dubbelglas. Heerlijk! Er valt daarentegen nog flink wat te behalen op het gebied van energie besparen. Klaar voor? Lees snel verder!
Lees meerStap voor stap je jaren 40 en 50 woning verduurzamen: zo doe je dat
jaren 30 woning verduurzamen

Jaren 30 tot jaren 40 woning verduurzamen: gratis stappenplan

Woningen gebouwd in de jaren 30 tot jaren 40 bieden volop uitstraling en karakter. Het enige nadeel is dat hier vaak een energielabel F of G aan geplakt zit. Maar voor de fervente klusser is dit natuurlijk een uitdaging! Welke stappen moet jij nemen om je karakteristieke jaren 30 tot jaren 50 woning te verduurzamen? Check het gratis stappenplan!
Lees meerJaren 30 tot jaren 40 woning verduurzamen: gratis stappenplan
CV verduurzamen of vervangen bespaartips

Je cv-ketel verduurzamen: deze opties heb je

De warmtepomp komt met allerlei voordelen: het kleine formaat, de milieuvriendelijkheid, het verlagen van het gasgebruik en het verlagen van de rekeningen! En nog meer goed nieuws is dat de warmtepomp in bijna ieder huis past. Mooi toch? Maar wat heb je nodig om een warmtepomp te installeren, welke soorten waterpomp zijn er, en hoe zit het eigenlijk met je huidige verwarmingssysteem? We vertellen je wat je moet weten!
Lees meerJe cv-ketel verduurzamen: deze opties heb je

Een energieneutrale woning: zo maak je het mogelijk!

Je hoort er tegenwoordig steeds vaker over: de Nul Op de Meter woning en de energieneutrale (ofwel EPC 0) woning. Hartstikke hip en trending op het moment natuurlijk, want duurzaam wonen brengt de rekeningen omlaag en de woningwaarde omhoog. Maar wat is het verschil tussen de NOM woning en energieneutrale woning, en wat kun je doen om dat ook voor jouw woning mogelijk te maken? We leggen het je uit.
Lees meerEen energieneutrale woning: zo maak je het mogelijk!