Lees meer dan 50 artikelen over verbouwen…

Bespaar jezelf talloze uren zoeken op het internet en lees tientallen artikelen over verbouwen, opgesteld door onze bouwbegeleider.

Kies je voor prijs, snelheid of kwaliteit?

Je wilt een goede prijs, een snelle oplevering en de juiste kwaliteit. Maar kan een goedkope aannemer of vakman je de juiste kwaliteit leveren? En kan een snel afgerond project voor de gewenste eindresultaten zorgen? Twijfel je tussen prijs, snelheid of kwaliteit? Laat deze ouderwetse wijsheden je dan van het nodige advies voorzien.
Lees meer
Verbouwing achtergrond

Wat is de Wet Kwaliteitsborging Bouw (wkb wet)?

Op 14 mei 2019 werd de Wet Kwaliteitsborging Bouw (Wkb) aangenomen in de Eerste Kamer. Het doel van deze wet is het verbeteren van de kwaliteit van bouwwerken en het toezicht gedurende het bouwproces. Maar wat is de Wet Kwaliteitsborging Bouw, en wat betekent dit voor jouw verbouwing?
Lees meer
Mooie foto van slaapkamer in afgeronde woning

Voorbeeld planning bouw woning uit de praktijk

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een goede voorbereiding en een duidelijke, overzichtelijk en vooral realistische planning zijn essentieel. Dikke kans dat je de VerbouwApp inmiddels gedownload hebt en zelf al aan een basisplanning begonnen bent. Maar hoe ziet zo’n planning er nu eigenlijk uit? We gebruiken een voorbeeld planning bouw woning uit de praktijk.
Lees meer
woningeigenaar geeft offerte terug aan aannemer

Offertes vergelijken verbouwing: 4 tips

Je hebt niet één, maar twee offertes aangevraagd en hebt ze ineens allebei voor je neus. Niet alleen zitten er veel verschillen in, maar het blijkt ook ineens ontzettend lastig om ze daadwerkelijk te begrijpen. Wat nu? Hoe kun je de offertes vergelijken?
Lees meer
verschillende offertes naast elkaar met bedragen

Wat betekenen de termen in een offerte?

Om te weten of een offerte transparant en eerlijk opgesteld is, is het belangrijk om te weten wat de termen in het overzicht betekenen. Zo weet jij precies waar die aannemer het over heeft, sta je je mannetje, en kun je er waar mogelijk direct de gemiddelde prijzen bij zoeken. We hebben de meest voorkomende termen voor je bij elkaar gezet.
Lees meer
Woningeigenaar en aannemer in bouwoverleg, verbouwde kamer.

Wat bespreek je tijdens een bouwoverleg?

Het is ontzettend belangrijk om contact met je aannemer te onderhouden. Zo voorkom je situaties waarin je na oplevering gevechten en discussies aangaat om alles op de juiste manier afgerond te krijgen. Wat je tijdens dit overleg bespreekt? Dat vertellen we je graag!
Lees meer