Logo Paars

Budget bepalen

Bespaar duizenden euro’s op je verbouwing

Wist je dat het gros van de verbouwingen in Nederland duurder uitvalt dan gedacht? Niet gek ook: we weten eigenlijk zo weinig van het verbouwen af, dat we vaak voor verrassingen komen te staan.

Weten waar je aan toe bent zonder je zorgen te maken over het financiële plaatje haalt ontzettend veel stress weg. Wanneer je een duidelijk budget voor ogen hebt weet je wat realistisch is, wordt het maken van de juiste keuzes makkelijker en wordt een verbouwing minder snel stressvol!

Het budget van je verbouwing bepalen

Het begint allemaal met het bepalen van een realistisch budget, het vinden van manieren om je verbouwing te financieren en het ontdekken van slimme manieren om je budget te bewaken. Wanneer jij een ruwe inschatting kunt maken van de mogelijke kosten van je verbouwing, kun jij met genoeg zelfvertrouwen het gesprek met je aannemer en eventuele vakmensen aan. 

Checklists
per bouwdeel

Ontdek direct een stappenplan met indicatie van de kosten voor verschillende soorten verbouwingen: badkamer, keuken, uitbouw, dakopbouw, appartement verbouwing en verduurzamen van je woning.

verbouwapp checklists verbouwing juridisch voorbereiding

Je verbouwing financieren met een hypotheek en meer...

Hypotheek
checklists

Ga snel van start met het oriënteren op de juiste financiering en het aanvragen van een hypotheek met de Hypotheek & financiering checklists van de VerbouwApp. Zo is de route naar een aanvraag voor een hypotheek wel heel makkelijk!

zoekmachine verbouwkosten verbouwkosten budget bewaking verbouwing

Valkuilen voorkomen

Tijd om die wilde dromen op papier te zetten, en te kijken wat het allemaal kan en mag kosten. Tijd om te overwegen, te schrappen, naar de toekomst te kijken en belangrijke keuzes te maken. Laat jezelf overweldigen door tientallen tips om het budget van je verbouwing te berekenen, en bereid je voor om mogelijke valkuilen te voorkomen.

Hoe meer je weet, hoe minder stress je uiteindelijk tijdens je verbouwing zult ervaren!

Budgetbewaking

Bewaak je verbouwkosten. Vul het verbouwbudget in en houd de kosten bij, zo sta je niet voor verrassingen!

zoekmachine verbouwkosten verbouwkosten budget bewaking verbouwing

ONTDEK

De top 3 meest recente artikelen

WE DELEN GRAAG AL ONZE VERBOUWTIPS & TRICKS MET JOU!

jaren 50 woning onderhoud
Verduurzamen

Stap voor stap je jaren 40 en 50 woning verduurzamen: zo doe je dat

Je hebt een woning die gebouwd is tussen 1946 – 1964 en je wil verduurzamen. Mooi! Woningen uit de jaren 40 en 50 zijn herkenbaar in uitstraling: in deze periode kwam de systeem- en betonbouw namelijk in opkomst. Dat betekent dat deze woningen voorzien zijn van kierdichting, centrale verwarming mét HR-combiketel en dubbelglas. Heerlijk! Er valt daarentegen nog flink wat te behalen op het gebied van energie besparen. Klaar voor? Lees snel verder!

jaren 30 woning verduurzamen
Verduurzamen

Jaren 30 tot jaren 40 woning verduurzamen: gratis stappenplan

Woningen gebouwd in de jaren 30 tot jaren 40 bieden volop uitstraling en karakter. Het enige nadeel is dat hier vaak een energielabel F of G aan geplakt zit. Maar voor de fervente klusser is dit natuurlijk een uitdaging! Welke stappen moet jij nemen om je karakteristieke jaren 30 tot jaren 50 woning te verduurzamen? Check het gratis stappenplan!

verduurzamen jaren 20 woning
Verduurzamen

Jaren 20 woning verduurzamen: gratis stappenplan

Je hebt een mooie, karakteristieke jaren 20 woning en wilt verduurzamen. Hoe mooi die woning ook is, de kosten zijn te hoog en de voeten te koud! Niet gek ook, voor de jaren 30 werden er nog geen eisen gesteld aan energiezuinigheid. Hoe kun je een jaren 20 woning dan het beste verduurzamen? Check het gratis stappenplan!

Staat jou onderwerp er niet bij?
Geen probleem!

Wij staan klaar voor jou!

Hoe meer jij weet over het werk van een aannemer, de termen in een offerte en alles wat bij een verbouwing komt kijken (van bouwkundige inspectie tot de oplevering), hoe meer zelfvertrouwen je hebt. Wij geven jouw de informatie die je nodig hebt om je ‘mannetje’ te staan en het eindresultaat van je verbouwing in eigen hand te hebben.

Check hoe goed jij bent voorbereid op je verbouwing.

En doe de scan!