De Ontwerpbar - Architectuur en Interieur

Wij realiseren
fijne woon- en werkomgevingen

Van interne verbouwingen in het interieur tot uitbreidingen, transformaties en nieuwbouw. Door onze ervaring en vaak andere kijk op mogelijkheden kunnen wij voor iedereen en voor elke vraag van waarde zijn. Hoe klein of groot ook. Voor particuliere en zakelijke klanten. Met deze laagdrempelige, duidelijke aanpak en persoonlijk contact willen wij voor iedereen zijn of haar wens realiseren, met respect voor de randvoorwaarden en het budget. 

De begeleiding van A-Z was geweldig,

we werden totaal ontzorgd. 

Lieke & Dennis

“Door samen het ontwerp- en bouwproces in te gaan hebben wij nu onze droom omgeving.” 

Hans & Sandra

Schakelde De Ontwerpbar in voor hun verbouwing in Utrecht

Hierbij kan De Ontwerpbar jou helpen:

Herken je dit?

Om mijn woning af te bouwen, moet ik minstens 5 showrooms en andere adressen aflopen – van wanden, vloeren, keukens, badkamer, tegels en vakmensen vinden – waar vind ik die? Waar haal ik de tijd vandaan? Hoe vergelijk ik die? Ik zie op tegen agressieve verkopers en wil niet bedonderd worden. En ik wil niet 5 keer discussies voeren met allemaal verschillende partijen zonder echt geholpen te worden. Ik heb hulp nodig om aan de hand meegenomen te worden wat er allemaal kan. Ik ben op zoek naar een partij die me de weg wijst en eerlijk advies geeft.

VOOR

1 WONING

BEN JE AL GAUW

40 UUR KWIJT

Aan het bezoeken van 20 adressen in 10 verschillende steden en dan weet je nog niet helemaal zeker of je de juiste keuze gaat maken...

Wat zou het een opluchting zijn...

Ik wil in 1 keer een goede prijs krijgen en gewoon goed geholpen worden. Het is perslot van rekening voor ons droomhuis waar een flink bedrag mee gemoeid is. Ik wil bij 1 partij het totaalbudget kunnen verdelen zonder buiten mijn budget uit te komen. Ik wil relaxed keuzes maken. Ik wil mijn tekeningen kunnen doorgeven waardoor er een op maat gesprek komt – goed voorbereid, in gesprek gaan om onze droom vorm te geven. 

Eén aanspreekpunt voor de totale aankleding van mijn woning!

Welkom bij De Ontwerpbar

Na een jarenlange samenwerking als collega’s, is deOntwerpbar begin 2021 opgericht door Jordy de Raaij en Marijn Horlings. Twee ontwerpers met passie voor architectuur en bouwen. Met elk onze kwaliteiten versterken wij elkaar en kunnen wij het gehele ontwerp- en bouwproces verzorgen. 

Onze ontwerpen zijn helder en functioneel, maar tegelijkertijd proberen we altijd te zoeken naar goed doordachte verrassende oplossingen met oog voor detail. Het moet uitvoerbaar zijn en aan alle wensen en eisen voldoen van de uiteindelijke gebruiker waarbij duurzaamheid vanzelfsprekend een rol moet spelen.

Het Woonklaar traject is een verademing

Je kunt in jouw tempo een totaalaanbieding krijgen en daar rustig keuzes in maken. Op alle belangrijke onderdelen van je woning.

Qoqon is een jong merk met een lange geschiedenis. In 2019 bundelden drie familiebedrijven hun krachten: DSG, Bouwcenter De Zeeuw en Bouwcenter Filippo. Een mooi moment om een frisse start te maken met de showrooms, waarvan sommige al tientallen jaren bestaan. Het resultaat: een nieuw merk, eigentijdse keuken & badkamer studio’s en experts met jarenlange ervaring in het vak. Kom snel een keer langs en ervaar het zelf. Het Woonklaar traject helpt je om jouw wensen voor je woning te gaan realiseren – samen met Qoqon.

Alle mogelijkheden onder 1 dak, 
keuzes maken in jouw tempo

 • Achterhalen van je wensen en bekijken van de technische mogelijkheden;
 • Het maken van een grove kostenraming, om te kijken of de wensen binnen het gestelde budget passen.
 • Ik begeleid je bij jouw precieze wensen en adviseer je bij jouw keuzes;
 • Indien nodig, wordt er een bouwtekening gemaakt door een architect of ontwerper;
 • Indien nodig, worden de benodigde vergunningen geregeld;
 • Ik vraag offertes op en eventueel doe ik bouwopnames op locatie met diverse uitvoerende partijen zoals de constructeur, timmerman, stukadoor, loodgieter, elektriciën en interieurbouwer;
 • Ik maak een kostenoverzicht op basis van jeewensen en volgens de diverse offertes;
 • We nemen het kostenoverzicht samen door om te bepalen of al jouw  wensen erin staan en zodat je weet wat je precies krijgt. Is de begroting niet binnen uw budget dan gaan we kijken óf en hoe er aangepast kan worden.
 • Nu de werkzaamheden bekend zijn kan er een werkplanning gemaakt worden, zodat alle uitvoerende partijen weten wat er wanneer moet gebeuren;
 • Na uw goedkeuring, geef ik, namens jou, de schriftelijke opdracht aan de uitvoerende partijen. Hierin is precies verwoord welke afspraken gemaakt zijn en wat de werkzaamheden zijn;
 • Ik organiseer voor de start van de bouw een werkbespreking met de uitvoerende partijen, zodat ook zij zich conformeren aan de gemaakte planning en afspraken.

Onze projecten:

Elk project begint met een conceptontwerp. Het brengt alle wensen, uitgangspunten en mogelijkheden in kaart. Het is de basis van het ontwerp en een toekomstig bouwproject. Na een kennismakingsgesprek / locatiebezoek zullen we een programma van eisen (PVE) opstellen waarin jouw wensen staan. Niet alleen voor onze beeldvorming, maar zeker ook voor jezelf om erachter te komen wat nou echt belangrijk is. Daarnaast zullen er randvoorwaarden zijn vanuit de gemeente en de bestaande situatie van een gebouw of kavel. Deze zullen wij intekenen (eventueel inmeten) en in kaart brengen om vanuit deze basis opties te onderzoeken en een ontwerp te kunnen maken. Een ontwerp visualiseren wij in 2d en 3d tekeningen, zodat er een totaalplaatje ontstaat van hoe het mogelijke eindresultaat er esthetisch uit kan komen te zien. Kloppend in maatvoering en verhoudingen, maar nog niet technisch uitgewerkt. Gedurende de fases daarna (VO, DO, vergunningstraject, bouwvoorbereiding) en het bouwproces wordt een ontwerp natuurlijk nog wel verfijnd en soms (deels) aangepast door bijvoorbeeld bouwtechnische, constructieve of budgettaire eisen. ​ Het conceptontwerp zullen wij presenteren en samen met jullie verfijnen. Je hebt hierna een goed gevoel bij wat er daadwerkelijk gerealiseerd kan worden, waarvoor eventuele vergunningen en/of constructieve berekeningen benodigd zijn en kunnen we beslissen hoe we verder kunnen om het plan daadwerkelijk te realiseren.

 Loft Blok Y

Utrecht

 Villa

Brabant

 

Cartesiusweg

 Utrecht

 En meer…

 Ook deuren, vloeren en kasten vind je bij Qoqon

Menu Ontwerpbar

Om inzichtelijk te maken wat wij als architect voor jou kunnen betekenen hebben we een menukaart gemaakt waarin we de verschillende ‘ingrediënten’ oftewel de producten die wij leveren per soort verbouwing zijn weergegeven. Het geeft een beknopt beeld van alle fasen die komen kijken vanaf een eerste kennismaking tot de daadwerkelijke realisatie. Afhankelijk van de vraag en de omvang van een project zullen we aan de hand van dit menu een offerte op maat maken. 

Menu De Ontwerpbar

Conceptontwerp

Menu De Ontwerpbar

Nieuwbouw

Menu De Ontwerpbar

Interne verbouwing

Menu De Ontwerpbar

Herbestemming

Menu De Ontwerpbar

Aanvullingen

Menu De Ontwerpbar

Uitbreiding

Onze klanten aan het woord:

Hoe wij werken:

 

 • Het inschakelen van een architect op dit punt voelt niet voor iedereen laagdrempelig. Zeker niet voor relatief kleine veranderingen. Maar juist door onze ervaring en andere kijk op ruimtelijke situaties  kunnen wij helpen de mogelijkheden in te zien en te begeleiden in de bouwwereld. Met onze heldere en flexibele aanpak kunnen we alle specifieke wensen verzorgen.

 • Voor het beste resultaat is het erg belangrijk elkaar eerst goed te leren kennen. Wie zijn wij, wat is onze stijl en werkwijze en spreekt dit aan? Wij kunnen alle fasen in het traject verzorgen, dus één aanspreekpunt en persoonlijk contact. Ook andersom willen wij jou / jullie en de wensen leren kennen. Wij prefereren duurzame tijdloze architectuur boven trends, maar het belangrijkst voor ons is dat de uiteindelijke gebruiker zal gaan houden van hetgeen wij maken.

1.258 woningbezitters gingen je al voor!

Veelgestelde vragen...

Dat kan zeker! Je bent van harte welkom om inspiratie op te doen in één van onze vijf studio’s. Wil je ook graag geadviseerd worden, dan raden wij aan vooraf een afspraak te maken. Zo weet je zeker dat er iemand beschikbaar is die de tijd voor jou kan nemen.

De duur van een afspraak is zeer divers. Wij plannen per afspraak 1.5 uur in. Heb je jouw gesprek binnen die tijd niet volledig af kunnen ronden? Dan bepaal je samen met de verkoopadviseur hoe jullie het vervolg ingaan. Dat kan via mail, teams, telefoon of middels een vervolggesprek. Aan jou de keuze.

Dat kan zeker! Als je de afspraken combineert zal de ene afspraak in de ochtend plaatsvinden en de andere afspraak in de middag. Een lekkere lunch wordt door ons geregeld.

Hoe meer informatie wij hebben omtrent de ruimte waarvoor je in onze studio komt, hoe passender wij jou kunnen adviseren. Maten en/of maattekeningen van het huis en/of de ruimte zijn een must. Daarnaast is het fijn als wij inzichtelijk hebben waar het leidingwerk zit. Verder kun je uiteraard alles meenemen wat jij aan de adviseur wil laten zien. Bijvoorbeeld moodboards of foto’s van stijlen, kleuren of producten die jij mooi vindt.

De levertijd van een keuken of badkamer is sterk afhankelijk van gekozen producten en merken. Hier kunnen we daarom alleen antwoord op geven zodra bekend is wat de keuzes zijn. Tijdens het adviesgesprek zal de adviseur een indicatie geven. Na het tekenen van de offerte is onze backoffice aanspreekpunt voor vragen over leveren en montage.

Levering van keukens vindt plaats via onze transportpartner Triple-G. Triple-G levert de keuken in één levering uit. Sanitair wordt vaak rechtstreeks op het gewenste adres geleverd. Komt het sanitair bij meerdere leveranciers vandaan, dan kan het zijn dat de goederen in meerdere delen geleverd worden. Levering van sanitair via ons eigen logistieke centrum is ook mogelijk. Met de adviseur kun je bespreken wat het meest praktisch is voor jou.

Wanneer de leverweek voor de keuken bekend is, ontvang je van ons een mail met een voorstel voor levering. Komt dit niet uit? Neem dan even contact met ons op. Dan plannen we een datum in die jou schikt. Sanitair wordt geleverd op de datum die op de orderbevestiging staat.

Indien gewenst kunnen wij ook de montage van de keuken of het sanitair voor jou verzorgen. Dit doen wij in samenwerking met vakmensen uit ons netwerk. Vraag jouw adviseur(s) naar de mogelijkheden.

Ja, zowel voor de keuken als voor de badkamer vragen wij een aanbetaling van 10% wanneer de bestelling geplaatst is. De overige 90% dient vlak voor levering voldaan te worden. Afwijkende betalingsregelingen zijn mogelijk in overleg met de adviseur.

Hier zijn onze algemene voorwaarden van de consumenten voorwaarden van toepassing. Deze vind je hier.

Je garantie is afhankelijk van de gekozen producten en merken. Vraag jouw adviseur naar de garantietermijnen. Bij keukens kun je jouw apparaten vaak registreren om jouw garantie te verlengen.

Klaar om jouw nieuwe woon- en werkomgeving te realiseren?