Josha Prins - Passie voor verbouwen

Verbouwen is spannend, leuk en uitdagend!

Met meer dan 8 jaar verbouwervaring vind ik het leuk om andere mensen te inspireren, helpen en motiveren bij hun verbouwing!

Verbouwen voor iedereen op elk level

Of je nu handig bent of niet, bij Hart voor je Huis zorgen we dat iedereen die een huis gaat verbouwen, renoveren of verduurzamen vooruit kan. Het verbouwproces is vaak onduidelijk, wij maken vaktaal in de bouw begrijpelijk en helpen je met stappen zetten. Want verbouwen kan een stuk makkelijker! 

MIJN NAAM IS

Josha Prins

Iets maken wat je voor ogen hebt en daarna met plezier erin wonen, dat is de uitdaging met verbouwen. In 2014 kocht ik een casco woning, een accuboormachine en bouwmaterialen. Zo begon ik aan mijn eerste bouwavontuur.

 

Met een gezonde dosis naïviteit en positiviteit ging ik aan de klus met hulp van vrienden en kennissen. Al hun kennis en hulp gebruikte ik om van start te gaan, tussendoor leerde YouTube mij hoe ik onbekende werkzaamheden kon doen en vroeg ik hulp aan de professionele bouwmarkt over materiaalkeuzes. Daarnaast schakelde ik hulp in voor klusjes waarbij garantie komt kijken, dit wil je niet zelf doen!

 

Toen ik trots in mijn eerste zelf-verbouwde woning woonde merkt ik dat ik ook blij wordt van andere mensen helpen met klusjes of zelfs hun leren te klussen!

 

Met verbouwen gaat nooit alles van zijn leien dakje! Ook bij mijn verbouwing niet. Zo maakte ik fouten, moest ik dingen weer afbreken en opnieuw beginnen, leerde ik tijdens het verbouwen om juiste keuzes te maken en hoe ik het de volgende keer anders wil doen!

beste klusser van nederland

Inmiddels heb ik nu al mijn tweede woning verbouwd! Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen handvaten te geven als ze het verbouwen even niet meer zien zitten. Of eigenlijk nog belangrijker: om goed voorbereid te beginnen aan je verbouwing.

 

Zelfs na twee verbouwingen had ik er nog geen genoeg van! Eind 2021 ging ik de uitdaging aan van Beste klusser van Nederland. Deze competitie kon je je voor opgeven en na een verrassingsopdracht en kwalificatierondes kwam ik met drie mannen in de finale, wat een klusplezier was dat! 

Vraag maar raak!

  • Bij een renovatiebedrijf – Rendon Onderhoudsgroep
  • Bij een Warenhuys voor keukens, badkamers en tegels. – Van Wanrooij Warenhuys
  • Bij een groothandelsbedrijf in bouwmaterialen – DSG
  • Twee woningen verbouwd. Een gezellige stadswoning, dramatisch met logistiek! En een prachtige plattenlandswoning, een hele verademing qua ruimte en logistiek.

Alles met  hout maakt mij blij! Zo heb ik mijn eigen keuken gemaakt van eikenhout, een mal getimmerd om een betonblad te maken. Of gewoon simpel een wand opbouwen of een meubel maken vind ik ook leuk! 

De verbouwing plannen! Als ik vakmensen inhuur dan moeten mijn eigen werkzaamheden af zijn, de vakmensen nog tijd hebben in de planning en de materialen optijd in huis zijn. Dat vind ik wel een uitdaging om allemaal goed op elkaar door te laten lopen.

Daarnaast ben ik beide verbouwingen buiten budget gegaan. Mede doordat ik in de verbouwing ervoor koos om het ‘beter’ aan te pakken dan gepland. Daar hebben we nu ook een fijne tool voor kunnen ontwikkelen bij Hart voor je Huis, de VerbouwApp

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"