Logo Paars

Offertes

Word een pro in het lezen van offertes
Dus het is eindelijk zo ver: je hebt je plannen klaar en staat op het punt om een offerte aan te vragen bij je aannemer. Maar hoe pak je dit aan en nog belangrijker: wat heb je nodig? We zetten het voor je op een rijtje – een goed voorbereid mens telt voor twee!

Als er een fase belangrijk is om jezelf van voldoende informatie te voorzien, is het wel de offerte fase. Deze fase bepaalt natuurlijk hoe jouw budget mogelijk besteed gaat worden en, of alles financieel wel verloopt zoals jij dat graag zou zien. Ontzettend belangrijk om jezelf goed te informeren, en precies (of in ieder geval ongeveer) te weten hoe alles in elkaar steekt.

Hoe bereid je jezelf voor
op de offerte aanvraag ?

Je hebt je wensen uitgeschreven en je weet je verbouwbudget, nu kan je door naar de offertefase. Je hebt een keuze om zelf je verbouwing te managen en verschillende vakmensen uit te nodigen voor een offerte of je verbouwing te laten managen door een bouwbegeleider of aannemer. 

Juiste uitvraag voor een correcte offerte

Hoe duidelijker je wensen en je mogelijkheden zijn hoe beter de offerte aansluit op de realiteit. Je wil namelijk niet voor onverwachtse kosten staan of aan het eind van je verbouwing of dat het eindresultaat niet voldoet aan jouw verwachtingen. Daarom is het enorm belangrijk dat je jouw verwachtingen duidelijk op papier hebt staan voordat je een offerte gaat aanvragen. Natuurlijk kun je ook hulp krijgen van een expert om wensen visueel te maken in een verbouwplan.

Offerte wensen uitschrijven

Begin met je verbouwing met de kant-en-klare checklists in de VerbouwApp! Zo weet je precies waar je over na moet denken voordat je een offerte aanvraagt.

verbouwapp checklists verbouwing juridisch voorbereiding

Afstemmen en akkoord

Je start dus met een juiste voorbereiding en informatievoorziening naar de vakman, aannemer of bouwbegeleider om een goede offerte toegestuurd te krijgen. Vervolgens is het, om te weten of een offerte transparant en eerlijk opgesteld is, belangrijk om te weten wat de termen in het overzicht betekenen. Zo weet jij precies waar die aannemer het over heeft, sta je je mannetje, en kun je er waar mogelijk direct de gemiddelde prijzen bij zoeken.

 

Maar het is niet alleen belangrijk om te weten wat er in een offerte staat: het is ook belangrijk te weten hoe een aannemer tot de offerte gekomen is! Dit alles en meer voorziet jou van de informatie die jij nodig hebt om stevig in je schoenen te staan.

Budgetbewaking

Bewaak je verbouwkosten. Vul het verbouwbudget in en houd de kosten bij, zo sta je niet voor verrassingen!

zoekmachine verbouwkosten verbouwkosten budget bewaking verbouwing

ONTDEK

De top 3 meest recente artikelen

WE DELEN GRAAG AL ONZE VERBOUWTIPS & TRICKS MET JOU!

woningeigenaar geeft offerte terug aan aannemer
Offertes

Offertes vergelijken verbouwing: 4 tips

Je hebt niet één, maar twee offertes aangevraagd en hebt ze ineens allebei voor je neus. Niet alleen zitten er veel verschillen in, maar het blijkt ook ineens ontzettend lastig om ze daadwerkelijk te begrijpen. Wat nu? Hoe kun je de offertes vergelijken?

Vakman huren verbouwing
Offertes

De juiste vakman vinden voor je verbouwing: 5 tips

Hoewel een aannemer of bouwbegeleider normaliter de juiste vakmensen voor jouw verbouwing inschakelt, kan het ook zo zijn dat je dit zelf wilt doen. Wanneer je bepaalde onderdelen van de verbouwing zelf oppakt bijvoorbeeld, of wanneer je ook andere projecten van start laat gaan (de renovatie van die oude badkamer of het monteren van een nieuwe keuken). In dit soort situaties is het natuurlijk ongelooflijk belangrijk dat je de juiste vakman (of vrouw!) voor de juiste klus vindt. Maar hoe doe je dit? Hoe weet je of een vakman betrouwbaar is, welke tarieven zijn acceptabel en waar vind je deze vakmensen eigenlijk?

duurzaam verbouwen
Offertes

Alles wat een aannemer je niet vertelt

Je mag er vanuit gaan dat de meeste aannemers eerlijk werken en 100% te vertrouwen zijn. Maar als je toevallig de verkeerde tegen het lijf loopt, kunnen hier grote risico’s aan verbonden zitten. Als je het ons vraagt, meer dan genoeg reden om onze bouwbegeleider eens wat inzicht te laten geven in de beleefwereld van een aannemer. Ontdek waar mogelijke addertjes onder het gras zitten, waar je op moet letten en welke praatjes je met een korreltje zout moet nemen!

Staat jou onderwerp er niet bij?
Geen probleem!

Wij staan klaar voor jou!

Hoe meer jij weet over het werk van een aannemer, de termen in een offerte en alles wat bij een verbouwing komt kijken (van bouwkundige inspectie tot de oplevering), hoe meer zelfvertrouwen je hebt. Wij geven jouw de informatie die je nodig hebt om je ‘mannetje’ te staan en het eindresultaat van je verbouwing in eigen hand te hebben.

Check hoe goed jij bent voorbereid op je verbouwing.

En doe de scan!