Oplevering huis na verbouwing: welke niveaus zijn er?

Een verbouwing kan veel of weinig werk om handen hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing is de rol van de aannemer groter, of kleiner. Maar wanneer heb je wel, en wanneer heb je geen aannemer nodig? 

Hoe wil jij je uitbouw opgeleverd hebben? Wil je er direct in kunnen trekken zonder ergens naar om te hoeven kijken, of wil je zelf nog even de handen uit de mouwen steken om het helemaal naar eigen wens af te ronden? Ga je voor een casco-oplevering, of liever sleutelklaar? Ontdek het hier! 

Het ideale bouwproces...

In het kort:

Tijdens de gesprekken met je architect en je aannemer of bouwbegeleider, zal het onderwerp waarschijnlijk aan bod komen: hoe wil jij je uitbouw opgeleverd hebben? Wil je er direct in kunnen trekken zonder ergens naar om te hoeven kijken, of wil je zelf nog even de handen uit de mouwen steken en je eigen vakmensen regelen om het project af te ronden? We zetten de verschillende opleverniveaus even voor je op een rijtje.

We zetten de verschillende opleverniveaus even voor je op een rijtje.1. De casco-oplevering

Laten we beginnen met de casco-oplevering: de oplevering van een huis zoals je dat ook vaak terugziet bij de nieuwbouw. Een casco-oplevering betekent dat de bouwer alleen voor de ruwbouw zorgt. Hij levert in dit geval dus alleen het geraamte van je uitbouw. De muren, het dak, de dakpannen, de ramen met glas en de deuren zijn geïnstalleerd, maar de uitbouw is nog niet bewoonbaar.

Bij een casco-oplevering regel je het afbouwen verder zelf. Dit betekent dat je zelf kabels moet laten trekken, het leidingwerk moet organiseren en vloeren moet monteren.

De sleutelklare-oplevering

Een andere optie is een sleutelklare-oplevering. In dit geval wordt je uitbouw helemaal klaar en afgewerkt opgeleverd. Je krijgt dus niet alleen het skelet van je uitbouw, maar ook de binnenwanden, kabels, leidingen, installaties, sanitair, keuken; en ga zo maar door.

Maar binnen deze opleverniveaus kan er altijd een verschil in opleverkwaliteit zitten. Heb jij bijvoorbeeld voor een simpele laminaatvloer gekozen, of een chique eikenhouten visgraatvloer? Het niveau van de kwaliteit wordt ook wel het afleveringsniveau of het afwerkingsniveau genoemd. Dit zit ‘m dus helemaal in de kwaliteit van de gebruikte producten bij oplevering! 

Oplevering huis: het niveau per vierkante meter

Sommige aannemers werken met niveaus waarbij er per vierkante meter een vaste prijs wordt berekend voor het niveau van de oplevering van je huis. In dit geval gaat het om een combinatie van de oplevering zelf (casco of sleutelklaar), en de kwaliteit van de materialen (de simpele laminaatvloer of de chique eikenhouten visgraatvloer). 

Verschillende oplevermomenten tijdens de bouw

Naast opleverniveaus, zijn er ook verschillende oplevermomenten tijdens een bouwproject. De eindoplevering spreekt natuurlijk voor zich, maar wist je dat er ook tussentijdse oplevermomenten plaats kunnen vinden? Lees hier bijvoorbeeld wat meer over de vooroplevering, en de voordelen die dit soort tussentijdse oplevermomenten kunnen hebben!

 

Wat voor niveau oplevering je tijdens je verbouwing ook kiest, het moet altijd 100% in lijn zijn met de gemaakte afspraken. Je kunt jouw opleverniveau dus helemaal naar eigen wens instellen: afhankelijk van je smaak, budget en mogelijke wensen om je woning na aanlevering naar eigen hand te zetten. 

Group 4@3x

Ook jouw verbouwing in 1x goed opgeleverd binnen tijd & budget?

Download de VerbouwApp, jouw toolkit voor een succesvolle verbouwing:
  • Zet alle werkzaamheden in de app
  • Voeg datum, bestanden en/of uitvoerders toe
  • Maak een professionele balkenplanning in 1 klik
  • Ontdek prijsindicaties van verbouwkosten
  • Houd je budget bij met geschatte en daadwerkelijke kosten

8.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Group 4@3x
verbouwapp-desktop-mobile
verbouwapp-desktop-mobile
André Kars foto

André Kars

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Het ideale bouwproces...

Reacties op dit artikel

Geef een reactie

Lees ook...

Op zoek naar meer informatie over de oplevering?
Check deze artikelen:

Kies je voor prijs, snelheid of kwaliteit?

Kies je voor prijs, snelheid of kwaliteit?

Je wilt een goede prijs, een snelle oplevering en de juiste kwaliteit. Maar kan een goedkope aannemer of vakman je de juiste kwaliteit leveren? En kan een snel afgerond project voor de gewenste eindresultaten zorgen? Twijfel je tussen prijs, snelheid of kwaliteit? Laat deze ouderwetse wijsheden je dan van het nodige advies voorzien.

Wat is de Wet Kwaliteitsborging Bouw (wkb wet)?

Wat is de Wet Kwaliteitsborging Bouw (wkb wet)?

Op 14 mei 2019 werd de Wet Kwaliteitsborging Bouw (Wkb) aangenomen in de Eerste Kamer. Het doel van deze wet is het verbeteren van de kwaliteit van bouwwerken en het toezicht gedurende het bouwproces. Maar wat is de Wet Kwaliteitsborging Bouw, en wat betekent dit voor jouw verbouwing?

Belangrijke tips om je verbouwing soepel te laten verlopen

Belangrijke tips om je verbouwing soepel te laten verlopen

Een verbouwing is een flinke onderneming: eentje die snel onderschat wordt. Je zou niet de eerste zijn die tijdens het verbouwen tegen problemen aanloopt, vertragingen meemaakt of sneller aan het einde van het budget komt dan gepland. Gebruik deze tips om dit soort onaangename situaties zoveel mogelijk te voorkomen.

We vinden het heel fijn dat dit artikel je geholpen heeft. Dankjewel voor je feedback! 

We vinden het heel vervelend dat dit artikel je niet heeft geholpen.  Dankjewel voor je feedback.