Logo Paars

Oplevering

Zo controleer je de oplevering met heldere blik en beide voeten op de grond


YES! Het is zo ver! Je mag dan eindelijk naar de resultaten van een (waarschijnlijk lang) bouwproces gaan kijken. Dikke kans dat je he-le-maal in de zevende hemel bent. En juist dat brengt risico’s met zich mee…

Wanneer een lange verbouwing eindelijk afgerond is kan het lastig zijn om met een onafhankelijke blik naar het eindresultaat te kijken. Waarschijnlijk lijkt alles er fantastisch uit te zien en zul je de aannemer zonder al teveel nadenken de laatste termijn betalen. Maar wat als de resultaten even later toch tegen blijken te vallen?

De oplevering

Nu dat de afbouwfase is afgerond, is het moment eindelijk daar: je loopt samen met de uitvoerders en verantwoordelijken langs alles dat wordt opgeleverd. Een spannend, maar vooral belangrijk moment. Geef jij je akkoord, dan wordt het project gesloten.

Verwachting en oplevering

In het voortraject van je verbouwing heb je al jouw wensen besproken met de vakmensen, bouwbegeleider of aannemer. Dit is opgeschreven en afgestemd in de offerte, of misschien heb je wel een verbouwplan laten visualiseren. Zo heb je houvast bij de oplevering.

 

Ben je akkoord met de oplevering? Dan zet je een handtekening onder het opleveringsrapport en betaal je het nog openstaande bedrag aan de aannemer. Ben je nog niet akkoord? Dan wordt er een herstellijst gemaakt en gaat de aannemer verder aan de slag. Je hoeft het nog te betalen bedrag pas over te maken als alles akkoord is.

Planning maken
voor je oplevering

Plan jouw verbouwing, nodig vakmensen of je aannemer uit en werk samen in een programma, zo weet iedereen wat je verwacht tijdens de oplevering!

planning verbouwing

Met je volle verstand de oplevering controleren

Maar het controleren van een oplevering is geen makkelijke taak. Zeker niet als ‘leek’. Hoe voorkom je verborgen gebreken na oplevering, wat kun je doen als er na een aantal maanden toch zaken niet lijken te kloppen en wat voor opleverniveaus zijn er überhaupt eigenlijk? We geven je alle informatie die je nodig hebt zodat jij ook ná de verbouwing zonder stress van het eindresultaat kunt genieten.

Checklists

Rond je verbouwing goed af met de kant-en-klare checklists in de VerbouwApp! Samengesteld door onze verbouw expert, toepasbaar op elke verbouwing. Zo ben je verzekerd van een succesvolle oplevering.

verbouwapp checklists verbouwing juridisch voorbereiding

ONTDEK

De top 3 meest recente artikelen

WE DELEN GRAAG AL ONZE VERBOUWTIPS & TRICKS MET JOU!

jaren 50 woning onderhoud
Verduurzamen

Stap voor stap je jaren 40 en 50 woning verduurzamen: zo doe je dat

Je hebt een woning die gebouwd is tussen 1946 – 1964 en je wil verduurzamen. Mooi! Woningen uit de jaren 40 en 50 zijn herkenbaar in uitstraling: in deze periode kwam de systeem- en betonbouw namelijk in opkomst. Dat betekent dat deze woningen voorzien zijn van kierdichting, centrale verwarming mét HR-combiketel en dubbelglas. Heerlijk! Er valt daarentegen nog flink wat te behalen op het gebied van energie besparen. Klaar voor? Lees snel verder!

jaren 30 woning verduurzamen
Verduurzamen

Jaren 30 tot jaren 40 woning verduurzamen: gratis stappenplan

Woningen gebouwd in de jaren 30 tot jaren 40 bieden volop uitstraling en karakter. Het enige nadeel is dat hier vaak een energielabel F of G aan geplakt zit. Maar voor de fervente klusser is dit natuurlijk een uitdaging! Welke stappen moet jij nemen om je karakteristieke jaren 30 tot jaren 50 woning te verduurzamen? Check het gratis stappenplan!

verduurzamen jaren 20 woning
Verduurzamen

Jaren 20 woning verduurzamen: gratis stappenplan

Je hebt een mooie, karakteristieke jaren 20 woning en wilt verduurzamen. Hoe mooi die woning ook is, de kosten zijn te hoog en de voeten te koud! Niet gek ook, voor de jaren 30 werden er nog geen eisen gesteld aan energiezuinigheid. Hoe kun je een jaren 20 woning dan het beste verduurzamen? Check het gratis stappenplan!

Staat jou onderwerp er niet bij?
Geen probleem!

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wij staan klaar voor jou!

Hoe meer jij weet over het werk van een aannemer, de termen in een offerte en alles wat bij een verbouwing komt kijken (van bouwkundige inspectie tot de oplevering), hoe meer zelfvertrouwen je hebt. Wij geven jouw de informatie die je nodig hebt om je ‘mannetje’ te staan en het eindresultaat van je verbouwing in eigen hand te hebben.