ALLES WAT JE MOET WETEN OVER HET

Aanleggen van je Tuin

WENSEN

De zomer staat om de hoek, dus die tuin moet aangepakt worden! Wil je optijd van je tuin kunnen genieten en alles in 1 keer goed doen? Lees dan snel verder!

Ontdek het Verbouw Stappenplan

Alles wat je wil weten over je tuinverbouwing

Begin met je wensen op papier zetten en een ontwerp maken!

Voordat je klakkeloos gaat beginnen, is het handig om even achter de tekentafel te gaan zitten. 

Je kan dit laten doen door een van onze partners of je kan dit simpel met een doe het zelf pakket maken.

Wil je de tuin laten verbouwen? Het aanleggen van een tuin kost gemiddeld tussen de €30,- en €70,- per uur. 

Dit is een investering qua tijd, en mocht je iemand daarvoor inhuren ook qua kosten, en het is vaak ook het sluitstuk van je verbouwing. Maar het is het waard! Een goed begin, is het halve werk.

Met die tekening moet je goed rekening houden met de delen van je tuin, waar je goed van de zon kan genieten. Maar ook hoe je beschutting tegen de wind en zon kunt creeren, op de plekken waar je dat graag wilt hebben. Kies dan vooral voor een indeling die de tuin diepte geeft en alle functies invult zoals; BBQ-en, loungen, spelen en zo maar door! Het moet een fijne buitenruimte zijn waar je maar al te graag gaat zitten met lekker weer.

Hulp bij wensen bepalen

Wil je hulp bij het bepalen en uitwerken van jou woonwensen? Zo ben je bewust van elke keuze en heb je een concreet plan om naartoe te bouwen. Bekijk al onze professionals, met hun maak je jouw verbouwing tot een succes!

Hulp bij wensen bepalen verbouwen

Het duurste onderdeel van je tuin is de bestrating

Als je een kostenplaatje opstelt, moet je de verlichting niet vergeten! Door te spelen met het licht kan je nog meer diepte en veelzijdigheid in je tuin creëren om je tuin ook in de avond er uit te laten springen.

Maak je tuin als laatste af met accessoires. Denk hierbij aan een vuurschaal, een mooie houtopslag of een watertafel. Kijk hier dus goed naar alle elektrapunten in je tuin en of je er wel genoeg hebt. Ga je veel afgraven, vraag dan een klicmelding op om graafschade aan leidingen te voorkomen.

Ben je nog op zoek naar een tuinman? Klik dan hier om naar de VerbouwApp te gaan en we helpen je daar graag verder!

Vakman regelen

Heb je een vakman nodig voor een klein klusje? Boek deze dan via de VerbouwApp! Er staan meer dan 10.000 loodgieters, timmermannen, stucadoors en nog veel meer vakmensen voor je klaar voor een vaste prijs!

vakmensen verbouwen hulp

Woon je aan het water?

Dan kun je ook kijken of het past om een vlonder aan te leggen. Hier moet je goed letten op het materiaal dat je daarvoor gebruikt. Kunststof vlonder kunnen in de zon aardig wat uitzetten door de warmte. Dus wanneer je ze strak laat leggen, kan dit problemen geven met de bevestiging. Leg de onderregels onder de vlonderplanken op rubberen tegeldrager zodat de vlonder ruimte krijgt. Zo kan water, wanneer dat nodig is, makkelijk weglopen onder de vlonder vandaan.

Verbouwkosten
Zoekmachine

Maak een ruwe schatting van je verbouwkosten door het op te zoeken in de verbouwzoekmachine!

zoekmachine verbouwkosten verbouwkosten budget bewaking verbouwing

Ontdek het Verbouw Stappenplan

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"