Zo lees je een offerte van een aannemer + 4 handige tips

Een verbouwing kan veel of weinig werk om handen hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing is de rol van de aannemer groter, of kleiner. Maar wanneer heb je wel, en wanneer heb je geen aannemer nodig? 

Je hebt jezelf goed voorbereid op de offerte-aanvraag, en een tweetal offertes ontvangen. YES! Maar, wat nu? Er staan tientallen posten in die offertes verwerkt – waarschijnlijk omschreven met woorden die jij nog nooit eerder gehoord hebt. Hoe zorg je er nu voor dat je de offerte van je aannemer op de juiste manier leest en naar waarde kunt schatten? Schenk een lekker kopje koffie in, en we leggen het je graag uit!

Het ideale bouwproces...

In het kort: 

Er staan tientallen posten in die offerte van je aannemer verwerkt – waarschijnlijk omschreven met woorden die jij nog nooit eerder gehoord hebt. Hoe zorg je er nu voor dat je de offerte op de juiste manier leest en naar waarde kunt schatten? 

 

  1. Zorg dat je een duidelijke, transparante, ‘open’ offerte in handen hebt;
  2. Weet wat er zeker in de offerte terug te vinden moet zijn;
  3. Ben je bewust van kosten die wellicht toegevoegd moeten worden – denk bijvoorbeeld aan de vergunningaanvraag;
  4. Lees de algemene voorwaarden en vraag naar het BTW tarief.

Volledig toegang?

Maak nu voordelig kennis met Hart voor je Huis.
Tijdelijk voor eenmalig 49,-

5.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het ideale bouwproces...

Lees ook...

Op zoek naar meer informatie over offertes?
Check deze artikelen:

7 dingen die je nodig hebt voor de offerte aanvraag bij de aannemer

7 dingen die je nodig hebt voor de offerte aanvraag bij de aannemer

Dus het is eindelijk zo ver: je hebt je plannen klaar en staat op het punt om een offerte aan te vragen bij je aannemer. Maar hoe pak je dit aan en nog belangrijker: wat heb je nodig? We zetten het voor je op een rijtje – een goed voorbereid mens telt voor twee!

Welke stappen neemt een aannemer wanneer jij de offerte aangevraagd hebt?

Welke stappen neemt een aannemer wanneer jij de offerte aangevraagd hebt?

Een aannemer heeft een aantal weken nodig om een offerte voor je opstellen. Maar wat doet hij in die tijd? We nemen een kijkje achter de schermen.

De bouwkundige inspectie: waar moet je op letten?

De bouwkundige inspectie: waar moet je op letten?

Je hebt een aannemer gevonden en het moment van de eerste afspraak is eindelijk daar. Tijdens dit eerste gesprek, moet de aannemer natuurlijk de kans hebben om de locatie van je toekomstige uitbouw te zien. Op basis van wat hij ziet en jouw duidelijke wensen en tekeningen, kan hij later zijn offerte uitbrengen. En dit betekent dat je samen aan de wandel gaat. Maar waar moet je op letten tijdens deze wandeling (die trouwens gewoon netjes de ‘bouwkundige inspectie’ genoemd wordt)? We nemen je mee in het proces van de aannemer.