Offertes vergelijken verbouwing: 4 tips

Josha Prins > 8 aug

Je hebt niet één, maar twee offertes aangevraagd en hebt ze ineens allebei voor je neus. Niet alleen zitten er veel verschillen in, maar het blijkt ook ineens ontzettend lastig om ze daadwerkelijk te begrijpen. Wat nu? Hoe kun je de offertes vergelijken?

Het ideale bouwproces...

In het kort:

Je hebt niet één, maar twee offertes aangevraagd en hebt ze ineens allebei voor je neus. Niet alleen zitten er veel verschillen in, maar het blijkt ook ineens ontzettend lastig om ze daadwerkelijk te begrijpen. Wat nu?!

We geven je een aantal praktische tips die je op weg helpen:

  1. Laat de offertes toelichten
  2. Kijk niet naar het totaalbedrag
  3. Staat alles erin?
  4. Weet wat je leest. 

Heb je een keuze gemaakt? Dan is het tijd om het gesprek aan te gaan!

Offertes vergelijken verbouwing: 4 tips

Je hebt niet één, maar twee offertes aangevraagd en hebt ze ineens allebei voor je neus. Niet alleen zitten er veel verschillen in, maar het blijkt ook ineens ontzettend lastig om ze daadwerkelijk te begrijpen. Wat nu? Hoe kun je de offertes vergelijken?

VerbouwScan

Hoe goed ben jij voorbereid op je verbouwing? Doe de online verbouw scan en ontvang concrete tips!

verbouw scan tips en stappenplan

1. Laat de offertes toelichten

Laat beide aannemers langskomen om hun offertes toe te lichten. In deze toelichting wordt je uitgelegd wat er wel en niet in de offerte is opgenomen, en heb je tijd om vragen te stellen. Bereid je goed op deze toelichting voor, zodat je zeker weet dat alle belangrijke punten benoemd zijn. Maak notities van de punten die besproken moeten worden en stuur dit later als verslag op richting de aannemer zodat hij hier (eventueel) de offerte op aan zou kunnen passen

Laat de offerte na deze bespreking aanpassen zodat eventuele bezuinigingen al doorgevoerd kunnen worden en alle onderdelen er op de juiste manier in verwerkt worden.

Tip: deze toelichting is een mooi moment om weer even te kijken met welke aannemer je de beste klik hebt. Uiteindelijk is het vooral belangrijk om fijn en in vertrouwen samen te kunnen werken!

2. Kijk niet naar het totaalbedrag

De kans is groot dat jij, net als de meeste anderen, direct naar het eindbedrag kijkt. Hoewel dit eindbedrag ontzettend veel kan verschillen, hoeft dit niet altijd iets te betekenen. Ga dan ook niet klakkeloos voor de goedkoopste aanbieder! Laat je aannemer toelichten hoe hij tot zo’n laag (of hoog) bedrag komt. Het kan zomaar zijn dat de ene aannemer alles in detail heeft opgenomen, en de andere aannemer bepaalde zaken uit de offerte heeft gelaten, of stelposten heeft opgenomen.

Hulp bij offertes

Offertes opvragen voor je verbouwing, daar helpen we je graag mee! Kies een professional die bij jou past.

informatie over offertes verbouwen

3. Staat alles in de offerte?

Kijk ook goed of de wijzigingen die zijn besproken ook daadwerkelijk opgenomen zijn in de offerte. Kijk daarnaast of de tekst niet gewijzigd is en alle goedgekeurde onderdelen nog steeds in de offerte terug te vinden zijn. Je hoeft natuurlijk niet tot in de laatste details te gaan qua prijs (kleine prijsverschillen voor een schroefje gaan het verschil niet maken in de totale verbouwkosten), maar kijk goed naar waar op grote lijnen verschillen zitten in zowel de aanpak als het rekenwerk.

4. Weet wat je leest

Er zullen gegarandeerd termen in de offertes terugkomen die je niet begrijpt. Hoewel we altijd aanraden om dit proces met de hulp van een bouwbegeleider aan te gaan, kan het geen kwaad om jezelf even in te lezen in het jargon

 

Heb je een keuze gemaakt? Dan is het tijd om het gesprek aan te gaan!

Kosten indicatie in plaats van offerte

Bij een verbouwing ben je vaak meer geld kwijt dan je vooraf kan bedenken. Als je er goed over nadenkt is dit ook niet gek. Je verbouwd niet elke dag en je weet ook niet altijd wat je te wachten staat. Wij begrijpen dat je kennis mist en daarom hebben wij dit voor je op een rij gezet in onze kant en klare checklists. Zo weet je:

  • Stappenplan van werkzaamheden
  • Doorlooptijd van de werkzaamheden
  • Indicatie van de kosten
  • Welke vakman daarvoor nodig is
  • Wat voor invloed dit heeft op je hypotheek als je de verbouwing daarin meeneemt (bouwdepot).

Bekijk alle checklists (verduurzamen, badkamer, keuken, uitbouw, dakopbouw, appartement verbouwing) in de premium versie van de VerbouwApp.

In 1 klik een
kostenindicatie

Bespaar uren tijd met zoeken naar iemand die een offerte voor je maakt. Start snel je verbouwing met de kant-en-klare checklists in de VerbouwApp!

verbouwapp checklists verbouwing juridisch voorbereiding
Group 4@3x

Ook jouw verbouwing in 1x goed opgeleverd binnen tijd & budget?

Download de VerbouwApp, jouw toolkit voor een succesvolle verbouwing:
  • Zet alle werkzaamheden in de app
  • Voeg datum, bestanden en/of uitvoerders toe
  • Maak een professionele balkenplanning in 1 klik
  • Ontdek prijsindicaties van verbouwkosten
  • Houd je budget bij met geschatte en daadwerkelijke kosten

8.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Group 4@3x
verbouwapp-desktop-mobile
verbouwapp-desktop-mobile
Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook...

Op zoek naar meer informatie over offertes?
Check deze artikelen:

7 dingen die je nodig hebt voor de offerte aanvraag bij de aannemer

7 dingen die je nodig hebt voor de offerte aanvraag bij de aannemer

Dus het is eindelijk zo ver: je hebt je plannen klaar en staat op het punt om een offerte aan te vragen bij je aannemer. Maar hoe pak je dit aan en nog belangrijker: wat heb je nodig? We zetten het voor je op een rijtje – een goed voorbereid mens telt voor twee!

Welke stappen neemt een aannemer wanneer jij de offerte aangevraagd hebt?

Welke stappen neemt een aannemer wanneer jij de offerte aangevraagd hebt?

Een aannemer heeft een aantal weken nodig om een offerte voor je opstellen. Maar wat doet hij in die tijd? We nemen een kijkje achter de schermen.

De bouwkundige inspectie: waar moet je op letten?

De bouwkundige inspectie: waar moet je op letten?

Je hebt een aannemer gevonden en het moment van de eerste afspraak is eindelijk daar. Tijdens dit eerste gesprek, moet de aannemer natuurlijk de kans hebben om de locatie van je toekomstige uitbouw te zien. Op basis van wat hij ziet en jouw duidelijke wensen en tekeningen, kan hij later zijn offerte uitbrengen. En dit betekent dat je samen aan de wandel gaat. Maar waar moet je op letten tijdens deze wandeling (die trouwens gewoon netjes de ‘bouwkundige inspectie’ genoemd wordt)? We nemen je mee in het proces van de aannemer.