De juiste vakman vinden voor je verbouwing: 5 tips

Een verbouwing kan veel of weinig werk om handen hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing is de rol van de aannemer groter, of kleiner. Maar wanneer heb je wel, en wanneer heb je geen aannemer nodig? 

Josha Prins > 23 apr

Je hebt een plan en een planning op papier of in de VerbouwApp. Nu kun je beginnen met verbouwen. Weet je al of je een een aannemer of bouwbegeleider wil werken? Zij regelen dan de juiste vakmensen voor jouw verbouwing. Het kan ook zijn dat je veel zelf gaat verbouwen of dat je zelf de regie neemt in de verbouwing.

In elke situaties is het belangrijk dat je de juiste vakman (of vrouw) voor de juiste klus vindt. Maar hoe doe je dit? Waar vind je de vakmensen? Hoe weet je of een vakman betrouwbaar is, welke tarieven zijn acceptabel?

Het ideale bouwproces...

In het kort:

  1. Welke vakmensen passen bij jouw verbouwing? Elke verbouwing is anders, kijk wat bij je past.
  2. Boek een vakman via VerbouwApp. Zo krijg je jouw verbouwing optijd gepland en klaar. Dat is écht een zorg minder!
  3. Vraag eens rond in je omgeving. Heeft je buurvrouw net een verbouwing afgerond of heeft je neef toevallig met een geweldig fijne stukadoor samengewerkt?
  4. Ga zelf online op zoek, maar vergeet referenties en mogelijke klachten niet te checken!
  5. Vind vakmensen via een branchevereniging zoals bijvoorbeeld Vlok of Techniek Nederland.

De juiste vakman vinden voor je verbouwing: 5 tips

Wat voor vakmensen zijn er?

Laten we namelijk eerst eens kijken welke vakmensen er zijn, en voor welke klussen je ze het beste in kunt schakelen.

 

  • De aannemer of bouwbegeleider speelt natuurlijk een ontzettend grote rol in je verbouwing. Dit is de persoon die de verbouwing begeleid en uiteindelijk voor het gewenste eindresultaat zorgt. Meer over het vinden van de juiste aannemer voor je verbouwing lees je hier.
  • Maar naast je aannemer of bouwbegeleider zijn er verschillende vakmensen die je bij je verbouwing kunnen helpen; waaronder sloopwerkers. Het sloopbedrijf speelt een grote rol wanneer het om bijvoorbeeld een uitbouw gaat. Je hebt sloopwerkzaamheden aan de niet dragende delen van je woning (delen die je eventueel ook zelf zou kunnen doen zoals bijvoorbeeld een gipswand), en sloopwerkzaamheden aan dragende delen (sloopwerk dat je toch echt uit moet besteden).
  • En dan hebben we natuurlijk de timmerman (of vrouw). Je zult al snel zien dat je de hulp van deze vakman regelmatig nodig hebt. Van het uitzetten van de grote lijnen, stelwerk, plaatsen van deuren en vloeren, tot het monteren van daken en trappen of zelfs het melding maken van verbeterpunten aan andere vakmensen op de bouwplaats.
  • Ook de loodgieter en elektricien mogen niet vergeten worden: essentieel voor al het leidingwerk en alle werken aan het elektriciteitsnetwerk in huis.
  • En als laatste hebben we de tegelzetter, stukadoor en schilder nog. Deze vakmensen worden vaak betrokken in de afwerkingsfase.

Tips om de juiste vakmensen te vinden

Nu we je algemene kennis van vakmensen weer even opgefrist hebben, kijken we meteen even wat je kunt doen om de juiste mensen voor de juiste klussen te vinden:

  • Gebruik onze bouwbegeleiders.
    Hij kan je tips geven voor het vinden van de juiste vakmensen of in zijn netwerk kijken we er bij jouw verbouwplannen past.
  • Boek vakmannen via ons. Wist je dat meer dan 10.000 vakmensen voor jou klaar staan? Hoe kun je ze aanvragen?
    1. Plan de werkzaamheden in in de VerbouwApp, als er een vakman beschikbaar is, zie je een Z bij de werkzaamheden staan
    2. Vul de details van de opdracht in en zet je aanvraag uit in het netwerk van vakmensen
  • 3. Een vakman reageert.
    4. Stem de verbouwing af.
    5. Vakman is optijd klaar, zo kun jij weer verder met de andere vakmensen.
    Laura vertelt Genoeg vage websites met startende vaklui met recensies van hun neefje! Via de VerbouwApp hebben we direct toegang tot kwalitatieve vakmensen die prima werk leveren, volgens de afspraak. Wat een verademing!
  • Vraag rond in je omgeving
    Kom je tijdens je wandeling een huis in de steigers tegen? Klop eens even aan en vraag de eigenaren naar de vakmensen die ze gebruiken en hun ervaringen hiermee. Of heb je toevallig vrienden, buren of familie die pas een verbouwing hebben afgerond en goede ervaringen hebben? Het mooie van dit soort doorverwijzingen is dat je op basis van een vaak betrouwbare bron, direct de voor jou belangrijke informatie ontvangt!
  • Zelf online op zoek
    Het is wat meer gedoe, maar je kunt ook zelf online op zoek gaan. Gebruik bijvoorbeeld Google om vakmensen in de buurt te vinden (vergeet de referenties en mogelijke klachten niet te checken!). Naast Google zijn er ook websites waar jij een bepaalde klus op kunt adverteren, waar bedrijven en vakmensen vervolgens op mogen reageren met een offerte. Let wel op: de reacties die je op dit soort websites van vakmensen ontvangt zijn niet altijd even betrouwbaar. Vakmensen en bedrijven moeten met prijzen stunten om klussen op een platform als dit ‘binnen te slepen’. And if you pay peanuts, you’ll get monkeys!
  • Via een branchevereniging
    Brancheverenigingen zoals Vlok (klusbedrijven), Techniek Nederland (loodgieters en elektriciens), OnderhoudNLgarantie (schilders, behangers en glaszetters) en Noa (stukadoors- en afbouwbedrijven) bieden je een ware bibliotheek aan mogelijke vakmensen aan. Het voordeel is dat al deze vakmensen aangesloten zijn bij de branchevereniging, en dus specifiek afgestemde Algemene Voorwaarden hanteren en aangesloten zijn bij De Geschillencommissie. Dit geeft je toch net iets meer informatie dan de bedrijfspagina van de elektricien die je op Facebook tegenkwam.
Group 4@3x

Betrouwbare vakmensen boek je direct via de VerbouwApp

Download de VerbouwApp, jouw toolkit voor een succesvolle verbouwing:
  • Voer de werkzaamheden in, staat er een Z bij dan is er een vakman beschikbaar!
  • Kies je datum en vul de details in en je aanvraag wordt uitgezet in het netwerk van professionals
  • Als een vakman reageert, zal hij contact opnemen over de details en kosten
  • Als je akkoord bent, komt de vakman de werkzaamheden uitvoeren
  • Altijd verzekerd en onder garantie
  • Zonder voorrijkosten

8.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Group 4@3x
verbouwapp-desktop-mobile
verbouwapp-desktop-mobile
Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Het ideale bouwproces...

Reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook...

Op zoek naar meer informatie over offertes?
Check deze artikelen:

7 dingen die je nodig hebt voor de offerte aanvraag bij de aannemer

7 dingen die je nodig hebt voor de offerte aanvraag bij de aannemer

Dus het is eindelijk zo ver: je hebt je plannen klaar en staat op het punt om een offerte aan te vragen bij je aannemer. Maar hoe pak je dit aan en nog belangrijker: wat heb je nodig? We zetten het voor je op een rijtje – een goed voorbereid mens telt voor twee!

Welke stappen neemt een aannemer wanneer jij de offerte aangevraagd hebt?

Welke stappen neemt een aannemer wanneer jij de offerte aangevraagd hebt?

Een aannemer heeft een aantal weken nodig om een offerte voor je opstellen. Maar wat doet hij in die tijd? We nemen een kijkje achter de schermen.

De bouwkundige inspectie: waar moet je op letten?

De bouwkundige inspectie: waar moet je op letten?

Je hebt een aannemer gevonden en het moment van de eerste afspraak is eindelijk daar. Tijdens dit eerste gesprek, moet de aannemer natuurlijk de kans hebben om de locatie van je toekomstige uitbouw te zien. Op basis van wat hij ziet en jouw duidelijke wensen en tekeningen, kan hij later zijn offerte uitbrengen. En dit betekent dat je samen aan de wandel gaat. Maar waar moet je op letten tijdens deze wandeling (die trouwens gewoon netjes de ‘bouwkundige inspectie’ genoemd wordt)? We nemen je mee in het proces van de aannemer.