HOE MOET IK

duurzamer verbouwen?

GROEN VERBOUWEN

Duurzamer leven begint bij jezelf. En ieder beetje helpt! We kennen alle tips al over; minder vlees eten, minder CO2 uitstoten, maar hoe kan je dit toepassen in je verbouwing? Want als dat ook nog eens duurzaam kan, waarom niet?

Heb je alle m2 goed benut?

Hoe groter je woont, hoe meer m2 je moet verwarmen. Dus soms denk je aan een uitbouw of aanbouw, maar ga je duuraam om met de vierkante meters die je hebt? Hoe minder oppervlakte je hebt om te verwarmen, hoe minder gas of electra je verbruikt. Ga dus niet voor de aan- of uitbouw, maar kijk bijvoorbeeld naar een plan waar je jouw woning slimmer mee kan indelen. 


Een tweede tip is ervoor zorgen dat wanneer je iets sloopt, maak het niet helemaal kapot! Hoe verleidelijk het ook is om die muur helemaal naar de grond te slaan, denk er eens twee keer over na. Je zou veel onderdelen van je huis nog kunnen hergebruiken. Recyclen. En misschien heb je er zelf niets meer aan, maar kan je er een ander heel blij mee maken.

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk bouwvoertuigen gebruikt

Deze voertuigen rijden natuurlijk op benzine en dat is niet bepaald milieuvriendelijk. Dus kijk eens hoe ver je komt zonder al die voertuigen en ga helemaal terug naar hoe ze het vroeger deden. Gaat dat je iets te ver, kan je altijd goed letten op de roetfilters van de voertuigen. Dat is ook een stap in de goede richting. En ze de machines helemaal uit wanneer je ze niet gebruikt!

Aan de slag?

Iemand die met je meedenk voor een ontwerp van binnen naar buiten. Hulp bij een mooie, praktische en verrassende indeling. Een compleet plan inclusief de afwerking en interieuropstelling. Kom in contact met Gertie.

De laatste tip die ik je wil meegeven is waterverbruik

En dat is misschien wel grootste! We weten allemaal dat we korter moeten douchen en ervoor te zorgen dat de wasmachine helemaal vol zit wanneer je hem aan zet. Maar hoe kan je dit toepassen in je verbouwing? En hoe kan je dat toepassen in jouw nieuwe huis? 

 

Tip 1: Waterbesparing

Laat een waterbesparende mengkraan installeren in je huis. Hiermee bespaar je niet alleen water, maar dus ook energie! Het waterverbruik van die kranen is gereduceerd met soms wel 60% zonder dat ze kracht verliezen. Dit komt doordat de kraan het water mengt met lucht, waardoor het hetzelfde aanvoelt als wanneer je meer water gebruikt. Je kan deze kranen al vanaf €130,- krijgen.

Tip 2: Regenwateropvang

Gebruik een regenton voor in je tuin. Deze regenton kan regenwater opvangen, wat je kan gebruiken om je tuin mee te onderhouden. Dit kost je helemaal niets! Het enige wat je moet doen is een regenton aanschaffen en al het water dat daarin komt, bewaren. En het mooiste is, je kan zelf subsidie krijgen voor het afkoppelen van regenwater. Een win win situatie dus! Wanneer je dus je tuin gaat verbouwen, neem die regenton mee in de bouwtekeningen en je zal jezelf later bedanken.

 

 

VerbouwScan

Hoe goed ben jij voorbereid op je verbouwing? Doe de online verbouw scan en ontvang concrete tips!

verbouw scan tips en stappenplan

Tip 3: Systeem toilet

Neem een nieuw toilet. Oudere toiletten hebben vaker een groot waterreservoir waardoor ze veel meer water opslaan dan nodig is. Zo heb je gelijk een goede reden om je toilet of badkamer helemaal af te maken hoe jij het wilt 😉 

 

Genoeg punten dus waar je mee aan de slag kan als je duurzamer wilt verbouwen. Want we moeten allemaal zorgen voor onze planeet!

Ontdek het Verbouw Stappenplan

Group 4@3x

Ook jouw verbouwing in 1x goed opgeleverd binnen tijd & budget?

Download de VerbouwApp, jouw toolkit voor een succesvolle verbouwing:
  • Zet alle werkzaamheden in de app
  • Voeg datum, bestanden en/of uitvoerders toe
  • Maak een professionele balkenplanning in 1 klik
  • Ontdek prijsindicaties van verbouwkosten
  • Houd je budget bij met geschatte en daadwerkelijke kosten

8.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Group 4@3x
verbouwapp-desktop-mobile
verbouwapp-desktop-mobile
Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp