HOE MOET IK

duurzamer verbouwen?

GROEN VERBOUWEN

Duurzamer leven begint bij jezelf. En ieder beetje helpt! We kennen alle tips al over; minder vlees eten, minder CO2 uitstoten, maar hoe kan je dit toepassen in je verbouwing? Want als dat ook nog eens duurzaam kan, waarom niet?

De eerste stap die je kan nemen is kleiner wonen

Het klinkt heel gek, de meeste mensen komen ruimte te kort, maar het is echt zo. Doordat je je huis verkleind, heb je minder oppervlakte om te verwarmen, waardoor je minder gas verbruikt. Ga dus niet voor de aan- of uitbouw, maar een inbouw 😉

Nee alle grapjes opzij, denk er eens over na. Heb je alle ruimte die je in huis hebt echt nodig? Of kan je die boekenkast halveren?

Een tweede tip is ervoor zorgen dat wanneer je iets sloopt, maak het niet helemaal kapot! Hoe verleidelijk het ook is om die muur helemaal naar de grond te slaan, denk er eens twee keer over na. Je zou veel onderdelen van je huis nog kunnen hergebruiken. Recyclen. En misschien heb je er zelf niets meer aan, maar kan je er een ander heel blij mee maken.

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk bouwvoertuigen gebruikt

Deze voertuigen rijden natuurlijk op benzine en dat is niet bepaald milieuvriendelijk. Dus kijk eens hoe ver je komt zonder al die voertuigen en ga helemaal terug naar hoe ze het vroeger deden. Gaat dat je iets te ver, kan je altijd goed letten op de roetfilters van de voertuigen. Dat is ook een stap in de goede richting. En ze de machines helemaal uit wanneer je ze niet gebruikt!

De laatste tip die ik je wil meegeven is waterverbruik

En dat is misschien wel grootste! We weten allemaal dat we korter moeten douchen en ervoor te zorgen dat de wasmachine helemaal vol zit wanneer je hem aan zet. Maar hoe kan je dit toepassen in je verbouwing? En hoe kan je dat toepassen in jouw nieuwe huis?

Genoeg punten dus waar je mee aan de slag kan als je duurzamer wilt verbouwen. Want we moeten allemaal zorgen voor onze planeet!

Aan de slag met jouw groene verbouwing?

Maak een vliegende start met een van onze pro’s!

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Aan de slag met jouw groene verbouwing?

Maak een vliegende start met je verbouwplannen:

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Ontdek het Verbouw Stappenplan