GROEN VERBOUWEN

met FSC hout

GROEN VERBOUWEN

We weten allemaal dat hout van een boom komt. En dus moet je bomen kappen om hout te kunnen verkrijgen. Ondanks dat is hout een zeer milieuvriendelijke grondstof, mits je het juiste hout gebruikt. Lees in dit artikel, hoe je dat het beste met FSC hout kan doen!

Hout is een heel milieuvriendelijk product

Het klinkt misschien gek, maar het kost weinig fossiele brandstoffen om hout te bewerken. Ook voor het vervoeren en het kappen ervan, is weinig brandstof nodig. Hierdoor is hout milieuvriendelijker dan je denkt. 

Gelukkig zijn er ontzettend veel bossen die een boom planten wanneer ze een boom kappen. Hierdoor raakt hout als grondstof nooit helemaal op!

FSC is een keurmerk die strenge eisen stelt aan hout. FSC staat voor Forest Stewardship Council. Het keurmerk is internationaal en wordt gesteund door meerdere overheden, bedrijven en milieuorganisaties. Wanneer hout dus het FSC keurmerk heeft, weet je zeker dat je het goede in handen hebt!

Als laatste hoef je je bij FSC hout geen zorgen te maken om slechte werkomstandigheden. Het keurmerk checkt namelijk ook dat de werkomstandigheden voor bosarbeiders super goed zijn! En dat ze ook nog eens goed worden betaald voor wat ze doen. Dit gaat illegale houthandel tegen waardoor je je nog beter voelt wanneer je dit hout gebruikt.

Hulp bij wensen bepalen

Wil je hulp bij het bepalen en uitwerken van jou woonwensen? Zo ben je bewust van elke keuze en heb je een concreet plan om naartoe te bouwen. Bekijk al onze professionals, met hun maak je jouw verbouwing tot een succes!

Hulp bij wensen bepalen verbouwen

Met dit keurmerk checken ze echt alles​

Het hout mag bijvoorbeeld niet gekapt worden langs het water of op steile hellingen. Dit doen ze om de erosie tegen te gaan. Al met al is het zeker de moeite waard om te checken of het hout dat je gaat gebruiken, een FSC keurmerk heeft. Dus je hoeft je niet meer schuldig te voelen wanneer de woning die je graag wilt hebben, hout bevat! 

Het past ook in je duurzame lening​

Wanneer je een hypotheek aanvraagt om je huis duurzaam te verbouwen, zitten daar ook een aantal eisen aan. Zo moet je dus ook kiezen voor duurzame materialen en laat FSC hout er daar dus een van zijn. Als je dus iets wilt doen met hout en je betaald het van die lening, zou ik je dus zeker aanraden om te checken of het hout dat je wilt gebruiken, het FSC keurmerk heeft.

 

Aan de slag?

Met de VerbouwApp kun je zelf jouw verbouwing plannen, vakmensen uitnodigen, budget bewaken en documenten opslaan, probeer het nu!

verbouwapp planning verbouwing en budget bijhouden

Ontdek het Verbouw Stappenplan

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp