Het budget van je verbouwing bewaken: zo doe je dat

Een verbouwing kan veel of weinig werk om handen hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing is de rol van de aannemer groter, of kleiner. Maar wanneer heb je wel, en wanneer heb je geen aannemer nodig? 

Wist je dat 70% (!) van de verbouwingen duurder uitpakt dan verwacht? Je zal dan ook niet de eerste zijn die met slapeloze nachten, stress en zorgen worstelt. Hoe zorg je er nu voor dat je inzicht houdt op de financiering van je verbouwing, en dat je niet zomaar over het budget van je verbouwing heen schiet?

 

We geven je een aantal praktische tips.

Het ideale bouwproces...

In het kort:

Wist je dat 70% (!) van de verbouwingen duurder uitpakt dan verwacht? Hoe zorg je er nu voor dat je inzicht houdt op de financiering van je verbouwing, en dat je niet zomaar over je budget heen schiet?

 

  1. Zorg dat je budget voor de verbouwing realistisch is. Het juiste budget bepalen is een belangrijk begin. 
  2. Maak duidelijke afspraken. Wanneer je de offerte van de aannemer ontvangt, is het belangrijk om deze goed door (te laten) nemen.
  3. Gebruik de VerbouwApp om je budget te verdelen en inzichtelijk te houden.
  4. Laat eventuele wijzigingen die van invloed zijn op je budget schriftelijk vastleggen. Breng regelmatig bezoekjes aan de bouwplaats.

Volledig toegang?

Maak nu voordelig kennis met Hart voor je Huis.
Tijdelijk voor eenmalig 49,-

5.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het ideale bouwproces...

Lees ook...

Op zoek naar meer informatie over verbouwen?
Check deze artikelen:

Het budget van je verbouwing bewaken: zo doe je dat

Het budget van je verbouwing bewaken: zo doe je dat

Wist je dat 70% (!) van de verbouwingen duurder uitpakt dan verwacht? Je zal dan ook niet de eerste zijn die met slapeloze nachten, stress en zorgen worstelt. Hoe zorg je er nu voor dat je inzicht houdt op de financiering van je verbouwing, en dat je niet zomaar over het budget van je verbouwing heen schiet? We geven je een aantal praktische tips.

Je huis verbouwen: wat zijn de regels?

Je huis verbouwen: wat zijn de regels?

Verbouwen betekent niet alleen dealen met financiële instellingen, aannemers en vakmensen: het betekent dat je ook te maken krijgt met verschillende instanties en regelgeving. Maar hoe ga je hier nu het beste mee om?

Wat zijn burenrechten en waarom moet je er rekening mee houden bij een uitbouw?

Wat zijn burenrechten en waarom moet je er rekening mee houden bij een uitbouw?

Heb je een feestje en verwacht je veel herrie? Dan breng je de buren op de hoogte. Toch? Het is dé manier om problemen en gezanik te voorkomen, en te kunnen genieten van wat jij op de planning hebt staan. Waarom zou je het met het bouwen van een uitbouw anders doen?