IK GA VERBOUWEN!

Moet ik een bouwcontainer huren?

VERBOUWEN

Je kent het wel, het verbouwen is begonnen! Maar waar laat je al dat verbouwafval? Tijdens het verbouwen kan je daar een bouwcontainer voor huren voor je afval. Maar er zijn ook andere opties die misschien aantrekkelijker zijn. Alles wat je daarover wilt weten en de kosten daarvan, vind je hier!

Wanneer je zelf de bouwcontainer gaat huren moet je op een aantal dingen letten:

  • Kijk op tijd naar de beschikbaarheid van de bouwcontainers
  • Let goed op de verschillen qua prijzen; een gesorteerde bak of een gemengd afval bak kan een groot verschil maken in de kosten
  • Moet je een vergunning hebben ja of nee? Het kan zijn dat wanneer je een bouwcontainer gaat huren, je een vergunning moet aanvragen. Dit in verband met de parkeerkosten of wanneer je de bouwcontainer op een doorgaande weg plaatst.

Wanneer een aannemer de bouwcontainer voor je regelt kan hij een goede inschatting maken in hoeveel containers er nodig zijn. Hierdoor kom je achteraf niet voor extra onvoorziene kosten te staan.

De kosten als je een afvalcontainer wilt huren verschillen aan de grote van de container. Per bouwcontainer van 6m3 ben je gemiddeld €300,- kwijt. 

Je kan het verbouwafval ook wegbrengen met een aanhanger. In sommige gevallen heb je daarvoor een aanhanger rijbewijs nodig.  Je hebt een aanhanger rijbewijs nodig als je een aanhanger hebt waarvan de toegestane massa meer is dan 750 kilo. Is de toegestane massa minder dan 750 kilo, dan heb je geen aanhanger rijbewijs nodig.

Voor het gebruiken van een eigen aanhanger voor het verbouwen zijn er twee opties:

Wil je nog meer tips over alles rondom het begin van je verbouwing? Klik dan hier!

Zo weet je precies wat je kan verwachten!

Bij een verbouwing ben je vaak meer geld kwijt dan je vooraf kan bedenken. Als je er goed over nadenkt is dit ook niet gek. Je verbouwd niet elke dag en je weet ook niet altijd wat je te wachten staat. Wij begrijpen dat je kennis mist en daarom hebben wij dit voor je op een rij gezet in onze kant en klare checklists. Zo weet je:

  • Stappenplan van werkzaamheden
  • Doorlooptijd van de werkzaamheden
  • Indicatie van de kosten
  • Welke vakman daarvoor nodig is
  • Wat voor invloed dit heeft op je hypotheek als je de verbouwing daarin meeneemt (bouwdepot).

Bekijk alle checklists (verduurzamen, badkamer, keuken, uitbouw, dakopbouw, appartementverbouwing) in de premium versie van de VerbouwApp.

In 1 klik een
kostenindicatie

Start snel je verbouwing met de kant-en-klare checklists in de VerbouwApp! Dit is een stappenplan voor het verduurzamen van je woning, keuken-, badkamer verbouwing, uitbouw, dakopbouw, of appartementsverbouwing.

verbouwapp checklists verbouwing juridisch voorbereiding

Ontdek het Verbouw Stappenplan

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"