TIPS VOOR HET OMGANG OF VOORKOMEN MET

Houtwormen

VERBOUWKENNIS & VERBOUWKOSTEN

Bah bah bah, daar heb je toch helemaal geen zin in. En het liefste wil je dit zo snel mogelijk verwijderen. Lees hier hoe je dit kan voorkomen of genezen!

Vaak zit houtworm op je zolder

Hier kan je dus goed rekening mee houden, dat je daar de juiste verf of lak op doet. Als je het gelijk al goed behandeld, dan is de kans op het krijgen van houtwormen een stuk kleiner. Ook kun je houtwormen vaak vinden op vochtige plekken. Daar houden die beestje namelijk van. Om te voorkomen dat bepaalde plekken in je huis te vochtig worden, moet je er aan denken om ze goed te ventileren. Dus die oude zolderkamer waar nooit iemand is, heeft af en toe ook een beetje frisse lucht nodig.

Houtworm lijkt en klinkt heel erg. En helaas, kan dat het ook zijn. Maar het verslechterd het houtwerk vaak minder heftig dan dat je denkt. 1 tip, laat er altijd een professional naar kijken. Als je er niet veel van af weet, blijf er dan ver vandaan. Je gaat ook niet je eigen haar knippen natuurlijk 😉

Het bestrijden van houtwormen kost ongeveer een paar honderd euro

Dit gaat dan om een paar kleine plekken. Heb je een hele zolder die je wil laten aanpakken? Dan gaat die prijs al snel richting de €750,- tot €1.000,-

Dit gaat allemaal via een ongedierte bestrijder.

Denk even twee keer na wanneer je oude houten meubels koopt

Vaak kan daar houtworm in zitten. En daar zit je echt niet op te wachten. Die mooie oude kast, is dan in 1 keer niet meer zo leuk 😉 Check daarom echt heel goed of er houtworm in zit. 

Gelukkig kan je hout preventief behandelen voor houtworm. Net als al het hout voor op je zolder. Denk hier aan een anti-houtwormmiddel. Helaas werkt dit echt alleen preventief. Wanneer de houtworm al in het hout zit, heeft het geen zin meer.

Als je hebt ontdekt dat er houtwormen in bepaalde gebieden zitten, verwijder die dan gelijk! Zo voorkom je dat de houtwormen zich kunnen verspreiden. Kleine gebieden kan je goed zelf bestrijden, door bestrijdingsmiddelen te kopen. Maar check wel of dit goede middelen zijn. Je wilt namelijk je huis en jezelf geen schade aan brengen. Gaat het om grotere gebieden, schakel dan altijd een expert in. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen!

Aan de slag met je verbouwing?

Maak een vliegende start met een van onze pro’s!

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Aan de slag met je verbouwing?

Maak een vliegende start met je verbouwplannen:

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Ontdek het Verbouw Stappenplan