WAT ZIJN DE KOSTEN VAN EEN

Bouwtekening?

WENSEN BEPALeN

Een mooie tekening van je huis, daar begint het allemaal mee! Je kan het wel in je hoofd hebben, maar niemand kan in jouw gedachte kijken hoe jij het graag wilt. Daarom is de basis van een goede verbouwing, een bouwtekening. Waar je goed op moet letten en wat de kosten zijn van een bouwtekening, vind je hier!

Het ideale bouwproces...

De kosten van een bouwtekening

De kosten van een bouwtekening, zijn afhankelijk van je verbouwplannen. Wil je je gehele woning doen, dan kost dit minstens €3000,- Maar wil je bijvoorbeeld een uitbouw, dan kan je kijken naar €750,- tot €1000,- voor een bouwtekening. De kosten voor een bouwtekening voor een dakopbouw gaan gemiddeld tussen de €500,- en €750,-

Een goede voorbereiding voor je offerte

Om tot goede offertes te komen, moet je simpelweg een goede bouwtekening hebben. Besteed hier dus ook echt goed te tijd aan met je aannemer, bouwbegeleider, architect of bouwkundig tekenaar. Wat je misschien niet wist, is dat als je een vergunning wilt aanvragen, je ook een bouwtekening nodig hebt. Hij is dus handiger dan je denkt. Hoe meer je in detail wilt ingaan of wanneer je bijvoorbeeld ook 3D-tekeningen wilt, dat heeft allemaal invloed op de prijs.

Een goede voorbereiding voor je offerte

Wanneer je oude bouwtekeningen wilt opvragen, moet je er rekening mee houden dat het erg druk kan zijn bij de gemeente. Dit is wel een van de eerste stappen in je verbouwproces. Ook verschilt het per gemeente hoeveel tekeningen je krijgt. In sommige gevallen krijg je alle documenten van de hele wijk. En in andere gevallen krijg je een schets waar je echt heel weinig aan hebt. Ook de prijs varieert per gemeente. Als je dus helemaal geen bouwtekeningen hebt of er geen een kunt krijgen, zal er meer inmeetwerk moeten worden verricht door de architect. Dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Dus ga echt achter die bouwtekeningen aan!

Deze wensen
wil je uitwerken

Waar moet je aan denken voordat je gaat verbouwen? Starthandig met 17 to-do's in de kant-en-klare checklists in de VerbouwApp! Zo denk je vooraf je verbouwing overal over na en krijg je achteraf geen spijt! Samengesteld door onze verbouw expert, toepasbaar op elke verbouwing. Ook die van jou…

verbouwapp checklists verbouwing juridisch voorbereiding

Voor een constructietekening heb ik eigenlijk hetzelfde verhaal. Ook deze is essentieel voor je om een veilig bouwwerk te krijgen en heb je nodig wanneer je een vergunning gaat aanvragen.

Laat de constructietekening maken, voordat je de offertes laat opstellen. Zo voorkom je onverwachtse extra kosten. 

Een constructietekening gaat gemiddeld voor €250,- voor een draagmuur. En deze kost maximaal €2500,- voor een gehele woning.

 

Laat bij het aanpassen van een constructie altijd vooraf de plannen bekijken door een constructeur. Reken de aanpassing door om te kijken wat de veiligste en beste oplossing is.

Hier heb ik een rekensommetje om de gemiddelde kosten te bepalen voor het aanpassen van een constructie:

Hiermee kom je in totaal op €5000,- tot €6000,- uit.

Nu weet je alles wat je moet weten voor je bouwtekening. 

 

Heb je meer behoefte aan een verbouwplan? Dan kunnen onze professionals je daarbij helpen, ook kun je een doe het zelf pakket aanschaffen om zelf concreet aan de slag te gaan. Dus aan de slag!

Hulp bij wensen bepalen

Wil je hulp bij het bepalen en uitwerken van een compleet verbouwplan? Zo ben je bewust van elke keuze en heb je een concreet plan om naartoe te bouwen. Bekijk al onze professionals, met hun maak je jouw verbouwing tot een succes!

Hulp bij wensen bepalen verbouwen
Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp