HOEVEEL BEN JE KWIJT AAN

Metselen of Metselwerk?

VERBOUWKENNIS & VERBOUWKOSTEN

Metselwerk bestel je niet elke dag dus wat zou dat nou kosten? Daarom heb ik voor jou prijzen onderzocht en vergeleken. Alle uitkomsten vind je in dit artikel. Met een aantal tips erbij 😉

Vakman huren verbouwing

Een metselaar kost ongeveer €30,- per uur

Voordat er gemetseld gaat worden, wordt vaak door de timmerman het voorbereidend werk gedaan. Hier heb ik het over het stellen van het draad waarlangs er gemetseld gaat worden, dit is de plek waar de muur komt te staan, of de hoogtemaat op de profielen zodat er op een waterpas lijn begonnen wordt met metselen.

Vakman huren verbouwing

Er zijn nog verschillende keuzes binnen het metselen

Ga je voor een halfsteensverband, een wildverband of iets anders? Het zijn er zoveel! Ga daarom echt even zitten over welk verband jij het mooiste vindt. De keuze die je maakt qua metselverband bepaalt de uitstraling van je gevel, evenals hoe er gevoegd gaat worden. Hier heb je ook nog verschillende keuzes in het voegen. Ga je voor een grote of een kleine voeg. Als laatste is het soort steen bepalend voor de uitstraling en de prijs.

Dan ga je ook nog voegen

Er zijn twee manieren van voegen: Metselen en de voegen uitkrabben om daarna een voeg aan te brengen. Of je kunt de metselaar laten metselen en aan het einde van de dag kan je met een specie op kleur voegen. Dit heet pointeren.

De prijzen voor het voegen zijn als volgt:

€10,- tot €17,50 voor een platvol-voeg.

€60,- tot €100,- voor een knip- of snijvoeg.

Aan de slag met het metselen?

Maak een vliegende start met een van onze pro’s!

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Aan de slag met het metselen?

Maak een vliegende start met je verbouwplannen:

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Ontdek het Verbouw Stappenplan