WAT ZIJN DE KOSTEN VOOR

Vloerverwarming?

VERBOUWKENNIS & VERBOUWKOSTEN

Vloerverwarming is een hele luxe en zie je steeds vaker! Want zeg nou zelf, hoe lekker is het om naar de woonkamer te lopen met warme voetjes tijdens de winter. Hoeveel dit gaat kosten en natuurlijk een aantal tips hiervoor, vind je hier.

Het leggen van vloerverwarming kost gemiddeld €20,- per m2

Let hierbij goed op dat de groepsgrootte niet meer dan 90 meter lang is. Hierdoor kan je voorkomen dat wanneer 1 lus wat langer is, het water al teveel is afgekoeld door de lange lengte.

Zorg ervoor dat je de leidingen in een slakkenhuispatroon legt. Zo heb je echt de optimale warmteverdeling. En check voor een aparte groep voor de voor-, en achtergevel. Hier heb je vaak net iets meer warmte nodig, en door hier een aparte groep aan te maken, kun je deze iets sterker inregelen zodat je in je woning een mooie egale warmte zal krijgen.

 

Het liefst heb je de vloerverwarming onder de cement dekvloer om massa te hebben wat prettigere warmte geeft. Infresen kan wel maar dat zal minder massa opwarmen waardoor er minder warmte wordt afgegeven. Dus moet je hier goed over nadenken of je dat wilt.

Hulp bij
verbouwen

Tijdens de verbouwing kan er vanalles gebeuren! Heb je hulp nodig? Bekijk onze professionals, met hun zorg je dat het goed komt!

hulp bij verbouwen

Meestal wordt er onder het keukenblok ook geen vloerverwarming gelegd. Daar sta je toch niet, en dat is alleen maar zonde. Ook is het slim om geen vloerverwarming te leggen in het douchegedeelte van de badkamer. Dit zorgt er namelijk voor dat het water te snel opdroogt waardoor je meer kalkvorming hebt. Plus, het warme water van je douche maakt de vloer uiteindelijk vanzelf wel warm.

Een cementdekvloer droogt een week per centimeter dikte

Je kunt versnelt drogen als je een cementsamenstelling neemt waardoor dit proces wordt versneld. Zet de vloerverwarming pas echt aan als de cement dekvloer helemaal droog isen hou het opstartprotocol in acht om de spanning van de vloer te halen. Als de vloer is gedroogd, dan pas kan je de afwerking gaan plaatsen op de vloer om scheurtjes in je afgewerkte vloer te voorkomen. Dus al zie je een klein foutje, heb even geduld. Als je weinig hoogte hebt in de woning, kun je in je cementdekvloer wapeningsvezel meeverwerken, waardoor je toch massa en stevigheid creëert.

Heb je een trapkast? Dan is dat vaak de plek waar de verdeling van de vloerverwarming wordt verwerkt.

Hopelijk heb je nu alle informatie die je nodig hebt en ben je erover uit of je nu wel of niet voor vloerverwarming gaat.

Verbouwkosten
Zoekmachine

Maak een ruwe schatting van je verbouwkosten door het op te zoeken in de verbouwzoekmachine!

zoekmachine verbouwkosten verbouwkosten budget bewaking verbouwing

Ontdek het Verbouw Stappenplan

Group 4@3x

Ook jouw verbouwing in 1x goed opgeleverd binnen tijd & budget?

Download de VerbouwApp, jouw toolkit voor een succesvolle verbouwing:
  • Zet alle werkzaamheden in de app
  • Voeg datum, bestanden en/of uitvoerders toe
  • Maak een professionele balkenplanning in 1 klik
  • Ontdek prijsindicaties van verbouwkosten
  • Houd je budget bij met geschatte en daadwerkelijke kosten

8.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Group 4@3x
verbouwapp-desktop-mobile
verbouwapp-desktop-mobile
Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp