ALLES WAT JE MOET WETEN VOOR JOUW

nieuwe CV-ketel!

VERBOUWKENNIS & VERBOUWKOSTEN

Een CV-ketel gaat altijd kapot, midden in de winter. Hoe irritant! Daarom vind je in dit artikel allerlei tips die je nodig hebt om dit te voorkomen en als het nodig is op te lossen!

De nummer 1 tip die ik je kan geven, is voorkom dit allemaal!

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt zeker ook voor een CV-ketel. Dit kan je al doen met een cv-onderhoudsabonnement. Net als ieder ander mechanisch apparaat, heeft je CV-ketel af en toe ook een APK keuring nodig 😉 Gelukkig bestaan er bedrijven waar je zo’n abonnement al kan afsluiten voor €15,- per maand. En dat kan je een hele hoop hoofdpijn schelen.

Is er iets kapot gegaan binnen een korte tijd, check dan even of dit nog wordt gedekt onder de garantie op je CV-ketel van de fabrikant. Wie weet, zit je nog net in de garantieperiode en kan het zo worden opgelost.

Kies de juiste capaciteit voor jouw CV-ketel

Hoeveel warm water heb je eigenlijk nodig? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen. Heb je 1 of 2 badkamers, met hoeveel gebruik je warm water tegelijkertijd, heb je een regendouche? Ga even goed na of je een grootverbruiker van warm water bent, of juist niet. Hierdoor kan je je CV-ketel namelijk aanpassen, zodat hij precies goed bij jou past. Dit kan je doen door even in overleg te gaan met je loodgieter of sanitairleverancier. Zij hebben er immers meer verstand van en kunnen jou zo goed helpen om de juiste capaciteit te kiezen.

De kosten voor een nieuwe CV-ketel wil je natuurlijk ook weten

Gemiddeld kost een CV-ketel zo’n €1.500,- tot €3.000,-

Om hem te installeren ben je ongeveer €500,- tot €1.000,- Dit bedrag is berekend door het uurtarief van een CV-monteur. Deze hebben gemiddeld een uurtarief van €50,- tot €79,-

 

Ben je nog op zoek naar een CV-monteur? Klik dan hier en ga naar de VerbouwApp, waar je een CV-monteur kunt boeken binnen 1 minuut!

 

Heeft je CV-ketel een storing? Dan kan je zelf ook snel kijken of je hem kan resetten. Soms kan het al helpen om hem even uit te zetten voor 10 seconden. Dat scheelt je weer een belletje met de loodgieter 😉

Aan de slag met je CV-ketel?

Maak een vliegende start met een van onze pro’s!

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Aan de slag met je CV-ketel?

Maak een vliegende start met je verbouwplannen:

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Ontdek het Verbouw Stappenplan