ALLES WAT JE MOET WETEN OVER HET

Aanleggen van je Tuin

VERBOUWKENNIS & VERBOUWKOSTEN

De zomer staat om de hoek, dus die tuin moet aangepakt worden! Wil je optijd van je tuin kunnen genieten en alles in 1 keer goed doen? Lees dan snel verder!

tuin aanleggen kosten

Het aanleggen van een tuin kost gemiddeld tussen de €30,- en €70,- per uur

Begin met een ontwerp!

Voordat je klakkeloos gaat beginnen, is het handig om even achter de tekentafel te gaan zitten. Dit is een investering qua tijd, en mocht je iemand daarvoor inhuren ook qua kosten, en het is vaak ook het sluitstuk van je verbouwing. Maar het is het waard! Een goed begin, is het halve werk.

tuin aanleggen kosten

Met die tekening moet je goed rekening houden met de delen van je tuin, waar je goed van de zon kan genieten. Maar ook hoe je beschutting tegen de wind en zon kunt creeren, op de plekken waar je dat graag wilt hebben. Kies dan vooral voor een indeling die de tuin diepte geeft en alle functies invult zoals; BBQ-en, loungen, spelen en zo maar door! Het moet een fijne buitenruimte zijn waar je maar al te graag gaat zitten met lekker weer.

Het duurste onderdeel van je tuin is de bestrating

Om die langdurig goed en strak te laten liggen, kun je dit het beste door een bestrater laten doen. Zorg hierbij voor een goede ondergrond voor zowel de bestrating, als voor de beplanting.

 

Als je een kostenplaatje opstelt, moet je de verlichting niet vergeten! Door te spelen met het licht kan je nog meer diepte en veelzijdigheid in je tuin creëren om je tuin ook in de avond er uit te laten springen.

 

Maak je tuin als laatste af met accessoires. Denk hierbij aan een vuurschaal, een mooie houtopslag of een watertafel. Kijk hier dus goed naar alle elektrapunten in je tuin en of je er wel genoeg hebt. Ga je veel afgraven, vraag dan een klicmelding op om graafschade aan leidingen te voorkomen.

 

Ben je nog op zoek naar een tuinman? Klik dan hier om naar de VerbouwApp te gaan en we helpen je daar graag verder!

Woon je aan het water?

Dan kun je ook kijken of het past om een vlonder aan te leggen. Hier moet je goed letten op het materiaal dat je daarvoor gebruikt. Kunststof vlonder kunnen in de zon aardig wat uitzetten door de warmte. Dus wanneer je ze strak laat leggen, kan dit problemen geven met de bevestiging. Leg de onderregels onder de vlonderplanken op rubberen tegeldrager zodat de vlonder ruimte krijgt. Zo kan water, wanneer dat nodig is, makkelijk weglopen onder de vlonder vandaan.

Aan de slag met je tuin?

Maak een vliegende start met een van onze pro’s!

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Aan de slag met je tuin?

Maak een vliegende start met je verbouwplannen:

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Ontdek het Verbouw Stappenplan