De juiste vakman / klusjesman vinden voor je verbouwing

Een verbouwing kan veel of weinig werk om handen hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing is de rol van de aannemer groter, of kleiner. Maar wanneer heb je wel, en wanneer heb je geen aannemer nodig? 

Josha Prins > 3 aug

Of je nu een gigantische uitbouw op de planning hebt staan, of een nieuwe badkamer wilt: je kunt niet alles alleen! Voor iedere verbouwing of aanpassing aan de woning is op een gegeven moment de hulp van een vakman (klusjesman) nodig. Nieuwe leidingen leggen, stopcontacten installeren, tegels leggen, daken bouwen – er zijn maar genoeg klussen waar de vakman zijn passie in kwijt kan.

 

Maar waar kun je het beste een betrouwbare vakman vinden, waar moet je op letten, wat gaat dat grapje kosten en hoe weet je of deze beste man wel écht goed is in zijn vak?

Het ideale bouwproces...

In het kort:

 1. Wat voor vakmensen zijn er?  Wie heb je nodig bij jouw verbouwing?
 2. Hoe vind je een goede vakman of klusjesman voor je verbouwing? Wie levert er kwaliteit en is betrouwbaar?
 3. Zo vind je een klusjesman/vakman . Aan het werk! 
 4. Verbouwkosten indicatie maken. Met deze tips kun je goed je verbouwing inschatten. 
 5. Ga aan de slag! Vraag een vakman aan, zo ben je ervan  verzekerd dat jij de verbouwplanning gaat halen! 

Wat voor vakmensen zijn er?

First things first: wat voor vakmensen zijn er en waar kun je ze het beste voor inschakelen? We zetten de meest gevraagde vakmensen voor je op een rijtje:

 1. Timmerman
  Een timmerman is één van de meest belangrijke vakmensen tijdens een (ver)bouwtraject. Niet alleen springt hij in bij het plaatsen van deuren en vloeren of het monteren van daken – hij is ook de persoon die vaak de leiding neemt tijdens het bouwproces. Uiteindelijk is de timmerman natuurlijk de persoon die bij ieder onderdeel van de verbouwing iets te doen heeft. Dit betekent natuurlijk ook dat een timmerman, in vergelijking tot andere vakmensen, gerust een iets hoger tarief mag hanteren.
 2. Elektricien en loodgieter
  Misschien wel net zo belangrijk als de timmerman, zijn de elektricien en loodgieter. Deze vakmensen zijn essentieel voor al het leidingwerk en al het werk aan het elektriciteitsnetwerk in huis. Dit is een gespecialiseerde tak van sport, en dat betekent dat ook deze vakmensen een iets hoger tarief zouden kunnen hanteren dan andere vakmensen. En terecht: je wilt natuurlijk dat dit soort belangrijke klussen goed gebeuren.
 3. Stukadoor, schilder en tegelzetter
  En dan zijn er ook de stukadoor, tegelzetter en schilder nog. Deze vakmensen komen vaak pas later in het traject op de bouw kijken. Ze worden betrokken in de afwerkingsfase. Zodra de timmerman, elektricien en loodgieter de nodige basiswerkzaamheden hebben gedaan, komen de tegelzetter, stukadoor en schilder om de boel netjes af te werken.
Vakman huren verbouwing

Hoe vind je een goede klusjesman voor je verbouwing?

Als je via Google op zoek gaat naar een klusjesman of vakman in jouw regio, kom je zonder twijfel maar genoeg aanbieders tegen. Maar hoe weet je nu welke vakman échte kwaliteit levert? De makkelijkste manier, is met de verbouw app.

De VerbouwApp werkt samen met Zoofy: een professioneel netwerk waar meer dan 8.000 vakmensen in Nederland te vinden zijn. De klusjesmannen die aangesloten zijn bij Zoofy zijn stuk voor stuk met gemiddeld een 9,2 beoordeeld. En dat geeft een gerust gevoel toch?

Betrouwbare klusjesman vinden

Het mooiste aan Zoofy en de VerbouwApp is dat je jouw klusjesman binnen een paar minuten gevonden hebt. Zonder dat je urenlang tientallen reviews door hoeft te lezen. Het werkt super simpel:

 

 1. Voer de werkzaamheden waar jij een klusjesman voor zoekt in, in de VerbouwApp
 2. Je krijgt een overzicht van beschikbare vakmensen die je bij deze klus kunnen helpen. Het enige dat jij hoeft te doen, is een keuze te maken!
 

Heb je jouw vakman gevonden? Dan neemt hij zelf contact met je op om een afspraak te maken. Lekker makkelijk.

 

En de tarieven? Die weet je vooraf!

vakmensenboeken

Vakman boeken: binnen een paar minuten geregeld

Boek nu zelf een vakman in 4 simpele stappen:

 1. Log in bij VerbouwApp, klik hier 
 2. Maak een project aan. Bekijk de video.
 3. Type de werkzaamheden in die de vakman moet doen, klik daar op het Zoofyicoon. Bekijk de video.
 4. Vraag een vakman aan.
 5. En klaar is Kees!

Vakman regelen

Heb je een vakman nodig voor een klein klusje? Boek deze dan via de VerbouwApp! Er staan meer dan 10.000 loodgieters, timmermannen, stucadoors en nog veel meer vakmensen voor je klaar voor een vaste prijs!

vakmensen verbouwen hulp

Indicatie kosten vakman en totale verbouwing

Weet je nog niet wat je verbouwing precies gaat kosten en wil je graag eerst zelf wat meer inzicht? Geen probleem. Wanneer je de werkzaamheden invult in de VerbouwApp, krijg je direct een richtprijs bij iedere klus te zien. Hoe dit precies werkt, kun je zien in deze link. De ideale manier om simpel en snel je verbouwing te berekenen! Bekijk de video, en ga zelf aan de slag!

Verbouwkosten

Ontdek de richtprijs van verschillende verbouwkosten, in de VerbouwApp. Zo kun je een grove berekening maken van jouw verbouwing!

verbouwkosten indicuatie
Group 4@3x

Ook jouw verbouwing in 1x goed opgeleverd binnen tijd & budget?

Download de VerbouwApp, jouw toolkit voor een succesvolle verbouwing:
 • Zet alle werkzaamheden in de app
 • Voeg datum, bestanden en/of uitvoerders toe
 • Maak een professionele balkenplanning in 1 klik
 • Ontdek prijsindicaties van verbouwkosten
 • Houd je budget bij met geschatte en daadwerkelijke kosten

8.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Group 4@3x
verbouwapp-desktop-mobile
verbouwapp-desktop-mobile
Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook...

Op zoek naar meer informatie over offertes?
Check deze artikelen:

7 dingen die je nodig hebt voor de offerte aanvraag bij de aannemer

7 dingen die je nodig hebt voor de offerte aanvraag bij de aannemer

Dus het is eindelijk zo ver: je hebt je plannen klaar en staat op het punt om een offerte aan te vragen bij je aannemer. Maar hoe pak je dit aan en nog belangrijker: wat heb je nodig? We zetten het voor je op een rijtje – een goed voorbereid mens telt voor twee!

Welke stappen neemt een aannemer wanneer jij de offerte aangevraagd hebt?

Welke stappen neemt een aannemer wanneer jij de offerte aangevraagd hebt?

Een aannemer heeft een aantal weken nodig om een offerte voor je opstellen. Maar wat doet hij in die tijd? We nemen een kijkje achter de schermen.

De bouwkundige inspectie: waar moet je op letten?

De bouwkundige inspectie: waar moet je op letten?

Je hebt een aannemer gevonden en het moment van de eerste afspraak is eindelijk daar. Tijdens dit eerste gesprek, moet de aannemer natuurlijk de kans hebben om de locatie van je toekomstige uitbouw te zien. Op basis van wat hij ziet en jouw duidelijke wensen en tekeningen, kan hij later zijn offerte uitbrengen. En dit betekent dat je samen aan de wandel gaat. Maar waar moet je op letten tijdens deze wandeling (die trouwens gewoon netjes de ‘bouwkundige inspectie’ genoemd wordt)? We nemen je mee in het proces van de aannemer.