Alles wat je moet weten,

voor jouw nieuwe vloer!

VERBOUWKENNIS & VERBOUWKOSTEN

Wanneer je een nieuwe vloer wilt, zitten daar natuurlijk kosten aan. Helaas gaat voor niets de zon op 😉 En aan sommige dingen zou je misschien niet 1, 2, 3 denken maar, die kosten wel geld. Alles wat je moet weten voor een nieuwe vloer, en wat dat precies gaat kosten, vind je hier! So keep reading.

Met een nieuwe vloer, moet natuurlijk de oude er weer uit

De afbraak van een vloer kost ongeveer €49,- per uur. Dit valt onder de categorie; sloopwerk. 

Een betonvloer is tegenwoordig helemaal in!

Het ziet er mooi en strak uit. Per m3 ben je tussen de €95,- en €145,- kwijt. Dit is exclusief manuren. Hier moet je dus een betonspecialist voor inhuren. Deze kost €49,- per uur. 

Heb je nog geen betonspecialist? Check dan de VerbouwApp! Hier vind je super makkelijk en snel, alle vakmensen die je nodig hebt!

 

Zorg ervoor dat je nooit je eigen beton maakt. Maar bestel dit echt bij een specialist. Dan heb je het allermooiste resultaat.

Boek je vakman

Voer de werkzaamheden in in de VerbouwApp en boek vandaar de vloerenspecialist die voor je aan de slag kan!

hulp bij verbouwen

Titel van deze alinea

Dan hebben we nog laminaat

Omdat er zoveel verschillende soorten laminaat zijn, kan ik geen indicatie geven van hoeveel het ongeveer gaat kosten. Dat ligt erg aan de wensen die je hebt. Het leggen van laminaat kost gemiddeld zo’n €7,- per m2.

 

Wanneer je dit gaat doen, heb ik een aantal tips voor je:

Verbouw-kosten
Zoek-machine

Maak een ruwe schatting van je verbouwkosten door het op te zoeken in de verbouwzoekmachine!

zoekmachine verbouwkosten verbouwkosten budget bewaking verbouwing

Als je houten binnenkozijnen hebt, kun je die een beetje inzagen om het laminaat een paar millimeter netjes er netjes onderdoor laat lopen. Zo voorkom je weer die lelijke plakplintjes. En dit voorkomt ook nog eens tijd. Het aanleggen van plakplintjes kost vaak evenveel tijd als het aanleggen van de hele vloer. Tenminste, als je het netjes wilt doen 😉

En als laatste; de plinten!

Voordat je die plinten gaat plaatsen, is het handig om ze alvast een eerste verflaagje te geven. Gronden heet dat. Dit kan je ook laten doen door je schilder. Dat scheelt je weer een tijdje op de grond werken. Wanneer je laminaat hebt, moet je dit eerst gaan leggen. Daarna kan je pas over op de plinten. Maar heb je vloerbedekking, dan kan je beter eerst de plinten doen en daarna de vloerbedekking. Als je graag wilt dat je plinten en je kozijnen mooi op elkaar aansluiten, kan je gebruik maken van een mooi basementstukje.

 

Zo, en nu die vloer er in!

Aan de slag met je vloer?

Maak een vliegende start met een van onze pro’s!

Aan de slag met je vloer?

Maak een vliegende start met je verbouwplannen:

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Ontdek het Verbouw Stappenplan