WAT KOST HET

Vernieuwen of vervangen van een dak

VERBOUWKENNIS & VERBOUWKOSTEN

Wil je graag een nieuw dak of die aan vervanging toe? Dan vind je hier alle kosten en natuurlijk een aantal tips, hoe je dit het beste kan doen!

Gemiddeld kost het vervangen of vernieuwen van je dak tussen de €350,- en €500,- Dit is bijvoorbeeld als het dakbeschot, de isolatie en de dakpannen vervangen moeten worden.

Om zo min mogelijk ruimte te verliezen, kan je overwegen om bij het vernieuwen van een geheel schuin dak, te werken met geïsoleerde constructieve dakplaten. Deze kunnen de oude gordingen vervangen waardoor je uiteindelijk het minste ruimte verliest. 

Gebruik ook de juiste isolatiematerialen met de juiste isolatiewaarde om op lange termijn kosten te besparen voor je energieverbruik. Hoe beter je dak is geïsoleerd, hoe minder warmte je verliest in de winter, en hoe meer koele lucht je behoudt in de zomer.

Behalve betonnen pannen, kunnen dakpannen wel 100 tot 150 jaar meegaan! Dat betekent dat het een investering is voor nu, maar je er zeker erg lang mee kan doen. Wanneer enkele pannen er niet meer zijn, hoef je ook niet je gehele dak te vervangen.

Ga je voor EPDM of PVC dakbedekking?

EPDM dakbedekking is iets duurder, maar gaat ook tenminste 50 jaar mee. Ook is EPDM dakbedekking veiliger om mee te werken. Je lijmt het namelijk vast. Dit in tegenstelling tot bitumen dakbedekking, wat je vast moet branden.

De kosten voor EPDM dakbedekking liggen tussen de €30,- en €70,- per m3.

 

PVC dakbedekking kost gemiddeld €30,- tot €60,- per m3. 

PVC moet ook goed gefixeerd aangebracht worden in de inwendige hoeken, om later te voorkomen dat het los gaat zitten. Bij bepaalde PVC soorten, is het later niet meer mogelijk om nog aanpassingen te maken. Bijvoorbeeld bij een lekkage, of het later willen aanbrengen van een dakraam. Let hier dus goed op!

Nu weet je alles wat te maken heeft met je dak! Dus wacht niet langer en ga aan de slag!

Aan de slag met je dak?

Maak een vliegende start met  de VerbouwApp en één van onze pro’s!

Aan de slag met je dak?

Maak een vliegende start met je verbouwplannen:

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Ontdek het Verbouw Stappenplan