WAT ZIJN DE KOSTEN VAN

Stucwerk?

VERBOUWKENNIS & VERBOUWKOSTEN

Wanneer je je muren en plafonds egaal wil afwerken, dan moet je wel stuccen. Maar hoe doe je dit nu precies? En hoeveel gaat dit kosten? Dat vind je hier!

stucwerk laten uitvoeren, wat zijn de kosten?

Gemiddeld kost stucwerk zo’n €15,- tot €20,- per m2

Ga hierbij voor een all-in prijs in plaats van een vierkante meter prijs of een vierkante meter prijs waar alles in is meegenomen: stucstoppen, hoeksmeer, arbeid, materiaal, profielen etc. Ik weet het, hierboven staat een gemiddelde vierkante meter prijs, maar het is goed om alles in de prijs mee te nemen, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan! Mocht je een beton serré willen stucen, dan ga je richting de €150,- per m2.

Stucwerk wordt altijd geverfd

Bestel het stucwerk dus saus/behangklaar. Bij de eerste keer sausen komen vaak de oneffenheden naar voren. De schilder zal die vaak repareren om tot een mooi resultaat te komen. Vergeet de kosten van de schilder dus niet! Inclusief wat kleine bijwerkingen.

In natte ruimtes gebruik je groen gips

Dit is beter bestand tegen natte ruimtes. Waterdicht stucwerk kun je met betonstuc het beste laten uitvoeren. Dit is wel iets duurder omdat daar vaak meerdere keren voor teruggekomen moet worden voor de afwerking. Voor stucwerk zijn er verschilende afwerkingsniveaus: behangklaar of sausklaar. Sausklaar heeft 1 afwerkingsbehandeling meer dan de behangklare versie. Hoe gladder het stucwerk, hoe meer arbeid er in gaat zitten.

Vakman regelen

Heb je een vakman nodig voor een klein klusje? Boek deze dan via de VerbouwApp! Er staan meer dan 10.000 loodgieters, timmermannen, stucadoors en nog veel meer vakmensen voor je klaar voor een vaste prijs!

vakmensen verbouwen hulp

Let bij stucwerk op het strijklicht

Heb je bijvoorbeeld een spot die langs de muur naar beneden schijnt, dan zie je waarschijnlijk elke oneffenheid in de muur terug. Hou bij trappenhuizen of hoge ruimtes rekening met extra kosten voor steigerwerk en spreek hierbij goed af wie de steiger moet neerzetten. Probeer divers stucwerk zoveel mogelijk te combineren voor de voordeligste prijs!

 

Nu, aan de slag!

Verbouwkosten
Zoekmachine

Maak een ruwe schatting van je verbouwkosten door het op te zoeken in de verbouwzoekmachine!

zoekmachine verbouwkosten verbouwkosten budget bewaking verbouwing

Ontdek het Verbouw Stappenplan

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp