IK WIL

zonnenpanelen!

GROEN VERBOUWEN

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen op hun huis. Als je duurzamer wilt wonen, is dat ook zeker geen slechte keuze! Ruim 1,5 miljoen huishoudens waren je al voor. Wil jij weten waarom zij ervoor hebben gekozen? Lees dan snel verder.

Zonnepanelen kosten gemiddeld zo’n €500,- per paneel

Het is dus niet voor niets een investering. Maar, wel een investering, waar je hopelijk heel lang mee kan doen. Ook omdat de zon een onuitputtende bron van energie is, is alle energie die je opwekt gratis! Je bent dus niet meer afhankelijk van allerlei energie prijzen. Mochten ze gaan schommelen, heb jij er in ieder geval geen last van.

De panelen worden heel milieuvriendelijk gemaakt want ruim 90% van de panelen is recyclebaar.

Om ze te laten installeren ben je gelukkig ook geen zeeën van tijd kwijt. Meestal worden de panelen binnen een dag geïnstalleerd. Er zijn genoeg vakmannen die je daar graag bij willen helpen. Klik hier om naar de VerbouwApp te gaan, en een zonnepanelen specialist in te schakelen. Deze gaan al vanaf €69,- per uur.

Verschillende soorten zonnepanelen en de kosten

Natuurlijk zijn er ook verschillende soorten in zonnepanelen. En daar zitten ook verschillende prijzen aan vast. 

Reken om wat het je gaat kosten per kilowattuur. Bijvoorbeeld 6.000 kilowatt aan zonnepanelen. Bereken dan wat alles bij elkaar gaat kosten en zo kun je terugrekenen naar de kilowattuurprijs. Zo weet je ondanks de verschillende panelen en waardes, wat het je gaat kosten. Een kilowattuurprijs daalde bijvoorbeeld van €1,25 naar €1,- Dat betekent dat de zonnepanelen rendabeler worden, of goedkoper worden in de aanschaf.

Hoe lang gaan ze mee?

Zonnepanelen gaan gemiddeld zo’n 25 jaar mee. Dus wanneer je er in investeert, heb je er ook echt een tijdje wat aan. Als je nu denkt; jeetje, ik weet niet eens of ik zo lang nog in hetzelfde huis wil wonen, geen paniek! Wanneer je zonnepanelen installeert, stijgt de waarde van je huis automatisch. Mensen zijn geneigd om meer te betalen voor een huis wat zonnepanelen heeft en zo dus ook duurzamer is. 

Je moet ze wel regelmatig onderhouden en schoonmaken. Zo haal je het meeste uit de panelen. Om ze schoon te maken kan je je glazenwasser inschakelen, of deze de panelen wilt meenemen in de maandelijkse glazen schoonmaak. 

Je kan ook een zonnepanelen-expert inschakelen. Deze bedrijven kunnen een coating plaatsen op je panelen waardoor vuil nog beter wordt geweerd en je opbrengst dus hoger blijft.

Nog een klein voordeel als je zonnepanelen hebt. Wanneer ze geïnstalleerd zijn, kan je de stroom die je niet gebruikt, terugleveren aan het elektriciteitsnet. En het beste daarvan; daar krijg je vergoeding voor! Dit noemen ze salderen en dit kan nog tot 2023. Wil je daar meer over weten? Klik dan op deze link.

 

Hier zijn nog een aantal tips die je zeker goed kan gebruiken!

Hopelijk heb ik je zo een aantal punten gegeven waar je even goed over kunt nadenken wat betreft je zonnepanelen.

Aan de slag met jouw zonnepanelen?

Maak een vliegende start met onze partner Best Buy Solar!

Aan de slag met jouw groene verbouwing?

Maak een vliegende start met je verbouwplannen:

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Ontdek het Verbouw Stappenplan