9x verbouwing tips en meer!

 

Een verbouwing is een flinke onderneming: eentje die snel onderschat wordt. Je zou niet de eerste zijn die tijdens het verbouwen tegen problemen aanloopt, vertragingen meemaakt of sneller aan het einde van het budget komt dan gepland. Gebruik deze verbouwing tips om dit soort onaangename situaties zoveel mogelijk te voorkomen:

Het ideale bouwproces...

In het kort: 

De volgende verbouwing tips kunnen je helpen om onaangename verrassingen zoveel mogelijk te voorkomen:

 

 1. Doe je voorbereiding. Stel een realistisch budget op, denk na over de toekomst, breng je wensen in kaart, kijk naar alle mogelijkheden, bereid jezelf voor op onaangename verrassingen en zorg voor een realistisch perspectief.

   

 2. Regel je vergunningen op tijd. Dit kan onverwacht veel tijd in beslag nemen en vrij gecompliceerd zijn. Laat dit waar mogelijk dus door een specialist zoals de architect, tekenaar, ontwerper, bouwbegeleider of aannemer doen. Dit vergroot de kans van slagen.

   

 3. Vraag meerdere offertes aan zodat je uiteindelijk de mogelijkheid hebt om te kiezen voor een aannemer of leverancier waar jij jezelf goed bij voelt.

   

 4. Maak duidelijke afspraken met alle partijen die betrokken zijn bij de bouw. Zitten alle kosten in de offerte van de aannemer inbegrepen? Brengt de leverancier de materialen naar de bovenverdieping, of moet je dit zelf doen?

   

 5. Schakel een bouwbegeleider in. Deze helpt je als externe partij met het maken van de juiste keuzes. Een bouwbegeleider zorgt ervoor dat er geen addertjes onder het gras zitten bij je contracten, dat alles soepel verloopt, dat je realistische verwachtingen hebt én uiteindelijk minder stress ervaart tijdens het verbouwen.

   

 6. Neem de tijd. Je weet nooit voor wat voor verrassingen je komt te staan, en kwaliteit heeft tijd nodig. Zorg dat er voldoende tijd beschikbaar is!

   

 7. Kies niet altijd de goedkoopste, maar kies mensen en partijen waar je jezelf goed bij voelt, die goede kwaliteit leveren en die jouw wensen werkelijkheid kunnen laten worden.

   

 8. Controleer de verzekering van je vakmensen, deze zouden een bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering moeten hebben.

   

 9. Voldoe aan het bouwbesluit. Zowel je constructie als eventuele tekeningen voor een omgevingsvergunning moeten aan het bouwbesluit voldoen.

   

Volledig toegang?

Maak nu voordelig kennis met Hart voor je Huis.
Tijdelijk voor eenmalig 49,-

5.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het ideale bouwproces...

Lees ook...

Op zoek naar meer informatie over wensen bepalen en mogelijkheden ontdekken??
Check deze artikelen: