Interieur wensen bepalen

Een verbouwing kan veel of weinig werk om handen hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing is de rol van de aannemer groter, of kleiner. Maar wanneer heb je wel, en wanneer heb je geen aannemer nodig? 

Josha Prins > 3 aug

Wist je dat je ongeveer even lang bezig bent met je wensen uitzoeken en uitwerken, als dat je aan het verbouwen bent? Je wensen op papier zetten is een van de belangrijkste voorbereidingen die je wil doen. Maar waarom wil je al je interieur ideeën uitgewerkt hebben? Je ontdekt het in dit artikel.

Het ideale bouwproces...

In het kort:

 1. Voorbereiden van je verbouwingEen plan is de ideale voorbereiding, maar waarom? 
 2. Indeling van je woning.Hoe bepaal je die, we vertellen een creatieve makkelijke manier. 
 3. Uitwerken van je interieur ideeën. Dit kan in praktische stappen.
 4. Het interieurplan voor je verbouwing. Ontdek hoe je dit zelf handig kan maken.
 5.  Van de opstelling naar kleur! We vertellen je alle tips over kleur in je woning.
 6. Van binnen naar buiten. Heb je een tuin? Ga dan aan de slag met je extrieur!
 7. Verduurzamen. Jouw woning kun je een stuk comfortabeler maken door dit gelijk te verduurzamen, hoe? We vertellen je het stappenplan van verduurzamen.

Je wensen voor een nieuwe interieur uitwerken heeft deze voordelen:

Je gaat verbouwen! Super leuk, maar vaak ook een beetje spannend. Daarin is een goede voorbereiding erg belangrijk, zo heb je goed nagedacht over keuzes en weet je wat je te wachten staat. Dit zijn nog meer voordelen van je verbouwing goed voorbereiden met een zelf gemaakt interieurplan:

 • Inzicht in de mogelijkheden die je woning biedt
 • Met een plattegrond kun je de vakman of aannemer goed aan het werk zetten
 • Duidelijke wensen over je interieur geven goede resultaten na het verbouwen
 • Inzicht in kosten, zo weet je ook wat voor verbouwingsbudget of verbouwingshypotheek je nodig hebt
 • Je kan op pad met je verlanglijstje voor het interieur, zoals het aantal vierkante meter vloer die je nodig hebt

Best wel veel voordeel, zo’n goede voorbereiding voor je nieuwe interieur. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de verbouwing uiteindelijk sneller verloopt en wie wil dat niet? Heb je er al over nagedacht hoe je jouw wensen voor een nieuwe indeling gaat uitwerken? Zo zijn er online programma’s beschikbaar maar ook offline boxen waar je mee kan ontdekken en ‘spelen’ voor een nieuwe interieur opstelling.

Makkelijker en leuker je de indeling bepalen

Hoe kun je makkelijk een nieuwe indeling voor je woning ontdekken en bepalen? Dat begint bij inzicht krijgen hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Teken een plattegrond, zo krijg je beter inzicht in de mogelijkheden voor een nieuwe interieurindeling die de beschikbare ruimte biedt. Je kan natuurlijk zelf aan de slag gaan met je schaar en potlood, meubeltjes tekenen en uitknippen en met een liniaal de plattegrond tekenen. Lekker creatief! Maar wist je ook dat je er prefab sjablonen bestaan om met al je interieurideeën aan de slag te gaan? 

Hoe werk je slim jouw interieur ideeën uit:

Een kleine stappenplan in het grote verbouw-stappenplan om je goed voor te bereiden op de verbouwing en je wensen concreet te maken:

 1. Meet de ruimte 
 2. Teken een plattegrond op schaal  (1:50)
 3. Knip de sjablonen uit
 4. Leg de sjablonen in de getekende plattegrond
 5. Schuif met de indeling
 6. Maak een foto van de kanshebbende indeling
 7. Ontdek andere mogelijkheden voor in jouw woning
Interieur in a box

Interieur in
a box

De beste voorbereiding op je verbouwing! Maak een interieurplan: plattegrond op schaal, kom er achter hoe je jouw woning kan indelen en deel dit met de vakman.

Interieur plan voor je verbouwing

Klink leuk he!? En dat is het ook, lekker praktisch en gezellig aan de keukentafel bijvoorbeeld. Maak een foto van de verschillende resultaten en brainstorm hier weer over met je vrienden, familie, aannemer of vakman. Hoe ziet interieur in a box eruit? 

Bestel de box en ga thuis aan de slag! Want een goede voorbereiding is het halve werk.

Kleur in je interieur

Met het interieur stappenplan heb je alles ontdekt over de mogelijkheden voor de nieuwe indelen van je woning. Nu is het tijd om je kleurenpallet te ontdekken. Maar hoe vind je de juiste kleuren voor in jouw nieuwe interieur, en welke kleuren passen bij elkaar? Waarschijnlijk heb je al wel op Pinterest gekeken? Is jouw Pinterest bord ook mogelijk in jouw woning? Het ideaalbeeld is natuurlijk dat we grote lichte open ruimtes hebben, maar dat is niet in elke woning zo. Wij vertellen je graag alles over de juiste keuzes voor je interieur als je een passende kleur wil vinden in jouw situatie. Want met kleur maak jij van jouw huis een warm thuis. Benieuwd? Lees alle tips over kleur in je woning en ontdek jouw kleurenpalet, klik hier.

Van binnen naar buiten

Je bent lekker bezig! Stap voor stap kom je steeds dichter bij je droomwoning en ideale interieur.  Een interieur die bij jouw persoonlijkheid past. Van idee naar werkelijkheid, dat is toch het mooiste wat er is! Iedereen weet met jouw interieurplan wat er moet gebeuren en kunnen nu aan de slag! Terwijl jouw verbouwing van start gaat, is er misschien tijd om alvast na te denken over de tuinindeling. Als jouw woning een tuin heeft natuurlijk! Is dit het geval dan hebben we nog een leuke tip voor je! Check hoe jij jouw tuin optimaal kunt indelen, klik hier.

VerbouwScan

Hoe goed ben jij voorbereid op je verbouwing? Doe de online verbouw scan en ontvang concrete tips!

verbouw scan tips en stappenplan

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gaaf dat je de verbouwing zo goed aan het voorbereiden bent! Ga je ook verduurzamen tijdens de verbouwing? Maar war begin je met  verduurzamen en wat is de juiste manier? Wat je ook voor woning hebt: een nieuwe of oudere woning, er zijn altijd wel maatregelen die je kan doorvoeren om je woning met nieuw interieur te verduurzamen. Sterker nog, de subsidies die beschikbaar zijn maakt het steeds aantrekkelijker en makkelijker. We leggen uit hoe je erachter komt wat jouw woning al voor verduurzaamde maatregelen heeft, en hoe je verduurzamen kan aanpakken. Wij hebben een verduurzamings-stappenplan voor je!

Group 4@3x

Ook jouw verbouwing met verbouwplan in 1x goed opgeleverd binnen tijd & budget?

Download de VerbouwApp, jouw toolkit voor een succesvolle verbouwing:
 • Zet alle werkzaamheden in de app
 • Voeg datum, bestanden en/of uitvoerders toe
 • Maak een professionele balkenplanning in 1 klik
 • Ontdek prijsindicaties van verbouwkosten
 • Houd je budget bij met geschatte en daadwerkelijke kosten

8.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Group 4@3x
verbouwapp-desktop-mobile
verbouwapp-desktop-mobile

Het ideale bouwproces...

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *