Je droomwoning kopen tijdens de woningnood: zo pak je het slim aan

Een verbouwing kan veel of weinig werk om handen hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing is de rol van de aannemer groter, of kleiner. Maar wanneer heb je wel, en wanneer heb je geen aannemer nodig? 

Het is dan eindelijk zo ver: je hebt voldoende inleg voor een hypotheek bij elkaar gespaard, en kunt eindelijk op huizenjacht. En wat blijkt? Woningnood. Die ene locatie waar jullie allebei je zinnen op hebben gezet, heeft geen woningen te koop staan die bij beiden in de smaak vallen. De woningen die jullie wel allebei mooi vinden vallen door de huizenkrapte ruim buiten het budget. Balen!

Het ideale bouwproces...

Maar niet getreurd: er zijn mogelijkheden. Je kunt het huis van je dromen dan dankzij de woningnood helaas niet kopen, maar je kunt het wel creëren! Die extra ruime woonkeuken, die mooie overkapte veranda of die volledig beglaasde woonkamer kunnen in de meeste gevallen namelijk binnen een bestaande woning tot leven geroepen worden. Het enige dat je nodig hebt, is wat creativiteit en een verbouwplan dat staat als een huis. 

Het verbouwplan voor jouw nieuwbouwwoning

Dit verbouwplan vat al jouw wensen overzichtelijk samen, en schetst alle stappen uit die genomen moeten worden om ze werkelijkheid te laten worden. Het mooiste is dat dit verbouwplan ervoor zorgt dat er ineens een tiental extra woningen binnen jullie mogelijkheden vallen. Een verbouwplan haalt twijfels uit de lucht, brengt alle te nemen stappen in overzicht en zorgt ervoor dat je precies weet wat je moet doen om het gewenste eindresultaat te behalen. Of je nu zelf aan het klussen gaat, of de aannemer aan het werk zet.

Hulp bij wensen bepalen

Wil je hulp bij het bepalen en uitwerken van jou woonwensen? Zo ben je bewust van elke keuze en heb je een concreet plan om naartoe te bouwen. Bekijk al onze professionals, met hun maak je jouw verbouwing tot een succes!

Hulp bij wensen bepalen verbouwen

Bartjan en Amarens gingen je voor bij Flipd.

Beslissingen nemen bij de aankoop van een nieuwbouwwoning

Bartjan en Amarens waren op zoek naar een nieuwbouwwoning. Maar deze moest natuurlijk wel aan bepaalde eisen voldoen. Hoe zorg je ervoor dat een huis dat nog niet gebouwd is, wél aan alle eisen voldoet? Juist: een verbouwplan.

 

VerbouwScan

Hoe goed ben jij voorbereid op je verbouwing? Doe de online verbouw scan en ontvang concrete tips!

verbouw scan tips en stappenplan

Met behulp van plattegronden en 3D visuals uit het boek van het nieuwbouwproject kan het resultaat niet zomaar gevisualiseerd worden. Hier is meer voor nodig. Nieuwe plattegronden op schaal waar alle mogelijkheden al in meegenomen zijn, geven nieuw inzicht. Een plattegrond met, of zonder uitbouw. Een plattegrond met de keuken aan de voorkant van de woning, en eentje met de keuken in de achterkant.

Precies weten wat je van je nieuwbouwwoning verwacht

Iedere versie van deze nieuwe plattegrond geeft weer opnieuw inzicht in de mogelijkheden van de woning. Keuzes die normaal ontzettend moeilijk zijn (want waar wil je de leidingen leggen? Waar komen de lichtpunten en wat wordt de looproute naar de zolder?) kunnen ineens een heel stuk makkelijker gemaakt worden.

Met behulp van deze nieuwe plattegronden hebben Bartjan en Amarens meteen kunnen ontdekken hoe ze het beste gebruik kunnen maken van ruimtes, waar extra lichtpunten nodig waren en of die toekomstige uitbouw inderdaad wel zo slim zou zijn. 

Een kleine investering, maar zonder twijfel de moeite waard om kosten in de toekomst te voorkomen! Wil je ook een verbouwplan? Check onze partner Flipd.

Group 4@3x

Ook jouw verbouwing in 1x goed opgeleverd binnen tijd & budget?

  • Zet alle werkzaamheden in de app
  • Voeg datum, bestanden en/of uitvoerders toe
  • Maak een professionele balkenplanning in 1 klik
  • Ontdek prijsindicaties van verbouwkosten
  • Houd je budget bij met geschatte en daadwerkelijke kosten
Download de VerbouwApp, jouw toolkit voor een succesvolle verbouwing:

8.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Group 4@3x
verbouwapp-desktop-mobile
verbouwapp-desktop-mobile

Het ideale bouwproces...

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *