5 redenen om de showroom te bezoeken

Een bezoekje aan de showrooms is dé ideale manier om inspiratie op te doen en eindelijk eens spijkers met koppen te slaan. Je kunt apparatuur, items en materialen vasthouden, van alle kanten bewonderen en direct zien wat er wel, of niet binnen jouw plannen past. Er zijn maar genoeg redenen om een bezoekje aan de showroom te brengen: en welke redenen dat zijn, vertellen we je graag!

Het ideale bouwproces...

In het kort:

De knoop is doorgehakt en het besluit is genomen: je gaat verbouwen. Of het nu om een nieuwe keuken, een renovatie van de badkamer of een compleet nieuwe uitbouw gaat, je hebt gegarandeerd wat inspiratie nodig. Hoewel Pinterest je een heel eind op weg zal helpen wanneer het om interieurstijlen en toffe ideeën gaat, is het nog belangrijker om besluiten te nemen over de details. Welke tegels je wilt gebruiken bijvoorbeeld, welke gootsteen in het nieuwe aanrecht mag of wat voor glas je voor die nieuwe raampartij wilt gebruiken. Hoe maak je besluiten over dit soort details? Juist. Je gaat de showroom bezoeken.

 

Mocht je vriend, vriendin, vader, dochter of buurvrouw nu nog wat extra motivatie nodig hebben om gezellig een dagje met je mee te gaan, hebben we hier nog een aantal ontzettend belangrijke redenen om de showroom te bezoeken voor je verzameld.

5 redenen om de showroom te bezoeken

1. Spijkers met koppen slaan

Een bezoekje aan een showroom is niet alleen een leuk dagje uit voor het hele gezin (scheelt je weer een trip naar de Beekse Bergen), maar het geeft je ook de mogelijkheid om spijkers met koppen te slaan. Je kunt namelijk veel makkelijker (en sneller!) een keuze maken wanneer je de tegels voor je nieuwe keuken kunt zien, aanraken en vastpakken. Iets wat via leuke plaatjes op Pinterest helaas niet mogelijk is.

Tip: als je nog in de inspiratie/ontdekkingsfase bent, doe je er goed aan om nog geen bestellingen te plaatsen. Gebruik je bezoekje aan de showroom in dit stadium juist om te ontdekken wat je wilt. Je doet betere aankopen wanneer de plannen gemaakt zijn: op dat moment weet je namelijk wat wel en wat niet mogelijk is. 

2. Inspiratie op doen

Het feit dat je honderden verschillende items en materialen vast kunt houden en van alle kanten kunt bewonderen, inspireert natuurlijk enorm. Een bezoekje aan de showroom zal je dan ook gegarandeerd nieuwe ideeën én nieuwe energie geven! Heb je iets interessants gezien? Dan neem je de bijbehorende stalen en brochures gewoon mee naar huis.

Tip: probeer je vooraf te verdiepen in wat je wilt hebben, en breng zowel een moodboard als foto’s van de woning mee. Zo krijgt de verkoper een beter beeld van de situatie. Geef verkopers en ontwerpers de vrijheid om hun mening te delen. Je weet maar nooit met wat voor unieke ideeën ze komen! 

 

3. Ineens is alles mogelijk

Zo’n bezoekje aan de showroom brengt je daarnaast de nodige inspiratie én laat je mogelijkheden zien die je wellicht nog niet voor mogelijk had gehouden. Wie had er ooit gedacht dat er een aanrechtblad bestond dat precies bij je nieuwe kleurenthema past? En die ene douchecabine dan – die past perfect in je nieuwe badkamer!

Tip: trap daarentegen niet in acties zoals een gratis pannenset bij aankoop van die ene Bosch oven. Niets is gratis!

4. Meteen advies in de showroom

Ook wel zo handig: er lopen altijd specialisten in showrooms langs die je direct van het nodige advies kunnen voorzien. Kun je meteen vragen wat voor opties die douchecabine nog meer heeft, of er vakmensen helpen met de montage en of er wellicht meer budget-vriendelijke varianten zijn van jouw favoriete item of materiaal. Wel zo handig!


Tip: overleg daarnaast ook altijd met je bouwbegeleider en vraag om advies. Neem samples van tegels of kleurenstalen mee zodat je het thuis aan je bouwbegeleider voor kunt leggen.

5. Het is leuk

En de koffie is lekker. De broodjes van de lunchroom vaak ook. De jongsten van het gezin mogen eindelijk eens aan alle wasmachineknopjes zitten, en jij kunt heerlijk op je gemak rondwandelen en je motivatie bij iedere stap voelen groeien.De Efteling is er niets bij.

Group 4@3x

Ook jouw verbouwing in 1x goed opgeleverd binnen tijd & budget?

Download de VerbouwApp, jouw toolkit voor een succesvolle verbouwing:
  • Zet alle werkzaamheden in de app
  • Voeg datum, bestanden en/of uitvoerders toe
  • Maak een professionele balkenplanning in 1 klik
  • Ontdek prijsindicaties van verbouwkosten
  • Houd je budget bij met geschatte en daadwerkelijke kosten

8.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Group 4@3x
verbouwapp-desktop-mobile
verbouwapp-desktop-mobile
Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het ideale bouwproces...

Reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook...

Op zoek naar meer informatie over wensen bepalen?

Check deze artikelen:

Wel of geen aannemer voor mijn verbouwing?

Wel of geen aannemer voor mijn verbouwing?

Een verbouwing kan veel of weinig werk om handen hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing is de rol van de aannemer groter, of kleiner. Maar wanneer heb je wel, en wanneer heb je geen aannemer nodig? Je kan een aannemer voor je verbouwing inschakelen (of in laten schakelen door je bouwbegeleider) wanneer er sprake is van een grote verbouwing of renovatie, een uitbouw of aanbouw, aanpassingen aan een draagmuur, of een dakterras. Een kleine verbouwing zoals een nieuwe keuken of badkamer heeft vaak geen aannemer nodig. Lees hier meer…

De vergunning voor je uitbouw: hoe zit dat eigenlijk?​

De vergunning voor je uitbouw: hoe zit dat eigenlijk?​

Mocht je geen spaargeld hebben om je verbouwing te financieren, dan kun je dit doen door een percentage van je hypotheek te gebruiken. Dit percentage, wordt ook wel het bouwdepot genoemd. Je bouwdepot komt op een aparte rekening te staan, en kan alleen gebruikt worden wanneer de verbouwing de waarde van de woning vermeerdert en aan je huis vastzit.

13 dingen om goed over na te denken bij een uitbouw

13 dingen om goed over na te denken bij een uitbouw

Een uitbouw brengt vele voordelen met zich mee, maar voordat het eindresultaat er is zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. Heb jij bijvoorbeeld al nagedacht over de fundering, de grond, het constructieve werk, de aannemer, de afvoer van het bouwafval – en ga zo maar door? Je leest hier 13 dingen waar veel mensen vergeten over na te denken wanneer het om een uitbouw gaat.