5 redenen om de showroom te bezoeken

Josha Prins > 23 apr

Een bezoekje aan de showrooms is dé ideale manier om inspiratie op te doen en eindelijk eens spijkers met koppen te slaan. Je kunt apparatuur, items en materialen vasthouden, van alle kanten bewonderen en direct zien wat er wel, of niet binnen jouw plannen past. Er zijn maar genoeg redenen om een bezoekje aan de showroom te brengen: en welke redenen dat zijn, vertellen we je graag!

Het ideale bouwproces...

In het kort:

De knoop is doorgehakt en het besluit is genomen: je gaat verbouwen. Of het nu om een nieuwe keuken, een renovatie van de badkamer of een compleet nieuwe uitbouw gaat, je hebt gegarandeerd wat inspiratie nodig. Hoewel Pinterest je een heel eind op weg zal helpen wanneer het om interieurstijlen en toffe ideeën gaat, is het nog belangrijker om besluiten te nemen over de details. Welke tegels je wilt gebruiken bijvoorbeeld, welke gootsteen in het nieuwe aanrecht mag of wat voor glas je voor die nieuwe raampartij wilt gebruiken. Hoe maak je besluiten over dit soort details? Juist. Je gaat de showroom bezoeken.

 

Mocht je vriend, vriendin, vader, dochter of buurvrouw nu nog wat extra motivatie nodig hebben om gezellig een dagje met je mee te gaan, hebben we hier nog een aantal ontzettend belangrijke redenen om de showroom te bezoeken voor je verzameld.

5 redenen om de showroom te bezoeken

1. Spijkers met koppen slaan

Een bezoekje aan een showroom is niet alleen een leuk dagje uit voor het hele gezin (scheelt je weer een trip naar de Beekse Bergen), maar het geeft je ook de mogelijkheid om spijkers met koppen te slaan. Je kunt namelijk veel makkelijker (en sneller!) een keuze maken wanneer je de tegels voor je nieuwe keuken kunt zien, aanraken en vastpakken. Iets wat via leuke plaatjes op Pinterest helaas niet mogelijk is.

Tip: als je nog in de inspiratie/ontdekkingsfase bent, doe je er goed aan om nog geen bestellingen te plaatsen. Gebruik je bezoekje aan de showroom in dit stadium juist om te ontdekken wat je wilt. Je doet betere aankopen wanneer de plannen gemaakt zijn: op dat moment weet je namelijk wat wel en wat niet mogelijk is. 

2. Inspiratie op doen

Het feit dat je honderden verschillende items en materialen vast kunt houden en van alle kanten kunt bewonderen, inspireert natuurlijk enorm. Een bezoekje aan de showroom zal je dan ook gegarandeerd nieuwe ideeën én nieuwe energie geven! Heb je iets interessants gezien? Dan neem je de bijbehorende stalen en brochures gewoon mee naar huis.

Tip: probeer je vooraf te verdiepen in wat je wilt hebben, en breng zowel een Pinterest bord als foto’s van de woning mee. Zo krijgt de verkoper een beter beeld van de situatie. Geef verkopers en ontwerpers de vrijheid om hun mening te delen over de oplossing die het beste is voor jouw woning. Je weet maar nooit met wat voor unieke ideeën ze komen! 

 

3. Ineens is alles mogelijk

Zo’n bezoekje aan de showroom brengt je daarnaast de nodige inspiratie én laat je mogelijkheden zien die je wellicht nog niet voor mogelijk had gehouden. Wie had er ooit gedacht dat er een aanrechtblad bestond dat precies bij je nieuwe kleurenthema past? En die ene douchecabine dan – die past perfect in je nieuwe badkamer!

Tip: trap daarentegen niet in acties zoals een gratis pannenset bij aankoop van die ene Bosch oven. Niets is gratis!

4. Meteen advies in de showroom

Ook wel zo handig: er lopen altijd specialisten in showrooms langs die je direct van het nodige advies kunnen voorzien. Kun je meteen vragen wat voor opties die douchecabine nog meer heeft, of er vakmensen helpen met de montage en of er wellicht meer budget-vriendelijke varianten zijn van jouw favoriete item of materiaal. Wel zo handig!

Tip: overleg daarnaast ook altijd met je achterban en vraag hen om mee te denken. Neem samples van tegels of kleurenstalen mee zodat je het thuis nog eens goed kunt bekijken.

5. Het is leuk

En de koffie is lekker. De broodjes van de lunchroom vaak ook. De jongsten van het gezin mogen eindelijk eens aan alle wasmachineknopjes zitten, en jij kunt heerlijk op je gemak rondwandelen en je motivatie bij iedere stap voelen groeien.

 

De Efteling is er niets bij.

Keuken aankoop-makelaar al eens overwogen?

Op no-cure-no-pay basis helpt Arno je met het kiezen van de juiste keukenoplossing. En meer dan dat: hij helpt je bij het selecteren van de juiste partij die de keuken gaat leveren. Dat betekent dat je onafhankelijke hulp krijgt en daarmee kan je meer keuken voor je geld krijgen.

Hulp bij wensen bepalen verbouwen
Group 4@3x

Ook jouw verbouwing in 1x goed opgeleverd binnen tijd & budget?

Download de VerbouwApp, jouw toolkit voor een succesvolle verbouwing:
  • Gebruik de kant-en-klare checklists van onze bouwexperts, ook voor de oplevering
  • Zet alle werkzaamheden in de app
  • Voeg datum, bestanden en/of uitvoerders toe
  • Maak een professionele balkenplanning in 1 klik
  • Ontdek prijsindicaties van verbouwkosten
  • Houd je budget bij met geschatte en daadwerkelijke kosten

8.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Group 4@3x
verbouwapp-desktop-mobile
verbouwapp-desktop-mobile

Het ideale bouwproces...

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook...

Op zoek naar meer informatie over wensen bepalen?

Check deze artikelen:

Zelf je tuin ontwerpen

Zelf je tuin ontwerpen

Jouw tuin, een plek waar je heerlijk tot rust kan komen! De tuin een verlengstuk van je woning zijn of het gebied waar de kinderen en of je huisdieren heerlijk kunnen uitleven.
Een tuin ontwerpen kun je zelf! Ontdek hoe!

Een kluswoning kopen: zo pak je het goed aan

Een kluswoning kopen: zo pak je het goed aan

Een kluswoning kopen: dat vraagt om overzicht, inzicht en behapbare stappen. Of in andere woorden: een oersterk verbouwplan.

Je interieur wensen bepalen

Je interieur wensen bepalen

Voor iedereen die gaat verbouwen: Interieur in a box. Zo ontdek je de mogelijkheden die jouw woning biedt en kun je met dit plan concreet gaan verbouwen. Bereid je goed voor zodat je later geen spijt krijgt van het eindresultaat. Hoe? Bepaal jouw wensen voor de verbouwing en maak ze concreet. Leer hoe je een plattegrond maakt op schaal en ontdek tientallen mogelijkheden voor jouw woning. Bekijk de tips: bouwplan en interieur in één, zo pak je het goed aan.