Kies je voor prijs, snelheid of kwaliteit?

Je wilt een goede prijs, een snelle oplevering en de juiste kwaliteit. Maar kan een goedkope aannemer of vakman je de juiste kwaliteit leveren? En kan een snel afgerond project voor de gewenste eindresultaten zorgen?

Het ideale bouwproces...

In het kort: 

Twijfel je tussen prijs, snelheid of kwaliteit? Laat deze ouderwetse wijsheden je dan van het nodige advies voorzien:

 

  1. Haastige spoed is zelden goed
  2. Een goed begin is het halve werk
  3. Niet voor een dubbeltje op de eerste rang
  4. Al draagt een aap een gouden ring

Kies je voor prijs, snelheid of kwaliteit?

1. Haastige spoed is zelden goed

Voor de juiste kwaliteit is nu eenmaal tijd nodig. Een aannemer die je vertelt dat hij jouw uitbouw in 3 weken gebouwd kan hebben, is (afhankelijk van je voorbereiding) waarschijnlijk niet realistisch.

2. Een goed begin is het halve werk

Wanneer je precies weet wat je wilt en hoe je moet gaan bouwen, kan een uitbouw daarentegen wel in kortere tijd gerealiseerd worden. Om dit mogelijk te maken, moet je goed voorbereid zijn en niet tegen beslispunten of wijzigingen aanlopen wanneer de bouw van start is.

3. Niet voor een dubbeltje op de eerste rang

Bepaalde materialen leveren je bepaalde kwaliteit. Een bepaalde kwaliteit, kost je geld. Hoewel er geen ‘slechte’ materialen zijn, komen ze met een reden met verschillende prijskaartjes. Een gouden kraan is bijvoorbeeld niet slechter dan een RVS kraan – maar de prijskaartjes zullen nogal wat verschillen.

4. Al draagt een aap een gouden ring

Exclusieve materialen of design accessoires kosten vaak meer, maar dit betekent niet dat de kwaliteit beter is.

Maar hoe vind je de juiste balans tussen prijs, snelheid en kwaliteit? Bouwadviseur André deelt zijn ervaringen.

 

“In alle jaren dat ik in deze geweldige sector werk, zie ik mensen keer op keer weer tegen dezelfde fout aanlopen: ze willen zo snel mogelijk beginnen. Helemaal te begrijpen natuurlijk. Het duurt soms jaren voordat het besluit tot een verbouwing genomen is. Na al die jaren wikken en wegen willen mensen dan ook zo snel mogelijk aan de slag. Logisch! Maar er komt zo ontzettend veel voorbereidend werk bij een verbouwing kijken…

 

De focus ligt dus bij veel mensen op de snelheid. Maar goed werk, heeft tijd nodig. Wanneer belangrijke stappen in de voorbereiding overgeslagen worden, gaat er meer tijd in een verbouwing zitten dan eigenlijk gehoopt werd. Focus liever op kwaliteit. Kwaliteit van vakmensen, kwaliteit van materialen, kwaliteit van voorbereidend werk. Wanneer je de focus op kwaliteit legt, volgen snelheid en een passende prijs vanzelf!”

Group 4@3x

Ook jouw verbouwing in 1x goed opgeleverd binnen tijd & budget?

Download de VerbouwApp, jouw toolkit voor een succesvolle verbouwing:
  • Zet alle werkzaamheden in de app
  • Voeg datum, bestanden en/of uitvoerders toe
  • Maak een professionele balkenplanning in 1 klik
  • Ontdek prijsindicaties van verbouwkosten
  • Houd je budget bij met geschatte en daadwerkelijke kosten

8.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Group 4@3x
verbouwapp-desktop-mobile
verbouwapp-desktop-mobile
Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het ideale bouwproces...

Reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook...

Op zoek naar meer informatie over wensen bepalen?
Check deze artikelen:

Wel of geen aannemer voor mijn verbouwing?

Wel of geen aannemer voor mijn verbouwing?

Een verbouwing kan veel of weinig werk om handen hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing is de rol van de aannemer groter, of kleiner. Maar wanneer heb je wel, en wanneer heb je geen aannemer nodig? Je kan een aannemer voor je verbouwing inschakelen (of in laten schakelen door je bouwbegeleider) wanneer er sprake is van een grote verbouwing of renovatie, een uitbouw of aanbouw, aanpassingen aan een draagmuur, of een dakterras. Een kleine verbouwing zoals een nieuwe keuken of badkamer heeft vaak geen aannemer nodig. Lees hier meer…

De vergunning voor je uitbouw: hoe zit dat eigenlijk?​

De vergunning voor je uitbouw: hoe zit dat eigenlijk?​

Mocht je geen spaargeld hebben om je verbouwing te financieren, dan kun je dit doen door een percentage van je hypotheek te gebruiken. Dit percentage, wordt ook wel het bouwdepot genoemd. Je bouwdepot komt op een aparte rekening te staan, en kan alleen gebruikt worden wanneer de verbouwing de waarde van de woning vermeerdert en aan je huis vastzit.

13 dingen om goed over na te denken bij een uitbouw

13 dingen om goed over na te denken bij een uitbouw

Een uitbouw brengt vele voordelen met zich mee, maar voordat het eindresultaat er is zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. Heb jij bijvoorbeeld al nagedacht over de fundering, de grond, het constructieve werk, de aannemer, de afvoer van het bouwafval – en ga zo maar door? Je leest hier 13 dingen waar veel mensen vergeten over na te denken wanneer het om een uitbouw gaat.