3 manieren om je woning waarde te vermeerderen

Een verbouwing kan veel of weinig werk om handen hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing is de rol van de aannemer groter, of kleiner. Maar wanneer heb je wel, en wanneer heb je geen aannemer nodig? 

Bij een verbouwing draait het natuurlijk allereerst om je wooncomfort. Maar eerlijk is eerlijk: een  woning waarde stijging is ook mooi meegenomen. Zo maak je jouw verbouwing een investering in de toekomst, en kun je ook nog eens gebruik maken van een woondepot.

Het ideale bouwproces...

In het kort: 

Welke verbouwingen en investeringen zorgen nu daadwerkelijk voor een woning waarde stijging? En misschien net zo belangrijk: welke verbouwingen niet?

 

  1. Een uitbouw of aanbouw: breid je jouw woning uit, dan vergroot je het aantal m2 woonoppervlakte. Hoe meer woonoppervlakte, hoe hoger de waarde van jouw woning. Afhankelijk van de markt in jouw omgeving, kan een uitbouw of aanbouw je een waardestijging van maar liefst 60% tot wel 100% van je investering opleveren.
  2. Verbeterde isolatie: verbouwen volgens de gestelde isolatienormen (dubbel glas, verbeterde dakisolatie etc.) kan je 10% van de gestelde rente voor een lening opleveren, zo’n 30% besparen op je gas- en elektriciteitsrekeningen en een waardevermeerdering van zo’n 75% tot 100% van je investering opleveren!
  3. Meer oppervlak in huis: ruimten als een garage of een zolder zonder trap of met een laag plafond worden niet meegerekend in het berekenen van het woonoppervlak. Investeer je in een verbouwing aan één van deze ruimtes, en maak je deze leef- en woonbaar? Dan levert dit je meer woonoppervlak en een waardevermeerdering van 60% tot 100% van je investering op
  4. Alle verduurzamingsmaatregelen op een rij met stappenplan.

3 manieren om je woning waarde te vermeerderen

Bij een verbouwing draait het natuurlijk allereerst om je wooncomfort. Maar eerlijk is eerlijk: een woning waarde stijging is ook mooi meegenomen. Zo maak je jouw verbouwing een investering in de toekomst, en kun je ook nog eens gebruik maken van een woondepot.

Welke verbouwing vermeerdert de woning waarde van je woning?

Maar welke verbouwingen en investeringen zorgen nu daadwerkelijk voor een waardevermeerdering? En misschien net zo belangrijk: welke verbouwingen niet?

1. Een uitbouw of aanbouw

Wanneer je jouw woning uitbreidt, vergroot je het aantal m2 woonoppervlakte.  En dit zorgt op zijn beurt weer voor meer leefgemak én waardevermeerdering van de woning. Mocht je de verbouwing met behulp van je geldverstrekker moeten financieren, dan zal deze een stuk positiever tegenover een uitbreiding van de woning staan, dan bijvoorbeeld een nieuwe keuken. Voor een uitbouw of aanbouw kun je bijvoorbeeld ook gebruik maken van een woondepot. 

Kickstart je
uitbouw

Krijg alle informatie over het bouwen van een uitbouw met de kant-en-klare checklists in de VerbouwApp! Zo weet je de doorlooptijd, kostenindicatie, bouwinformatie en wat het kost om dit mee te financieren in een hypotheek.

verbouwapp checklists verbouwing juridisch voorbereiding

Afhankelijk van de markt in jouw omgeving, kan een uitbouw of aanbouw je een waardestijging van maar liefst 60% tot wel 100% van je investering opleveren! Een nieuwe keuken of badkamer levert je daarentegen vrijwel niets op: esthetische verbouwingen zijn vaak een kwestie van smaak, en hebben weinig invloed op de uiteindelijke waarde van de woning.

Wist je dat 68% van de huizenkoper het liefste een woning koopt die af is?

2. Verbeterde isolatie zorgt voor stijging in woning waarde

Een andere manier om zowel je wooncomfort te vergroten als de waarde van je woning te vermeerderen is verduurzaming. Verbouwen volgens de gestelde isolatienormen kan je niet alleen een 6% hogere lening opleveren, maar ook zo’n 30% besparen op je gas- en elektriciteitsrekeningen.

Investeringen als verbeterde isolatie van het dak, de muren en vloeren of dubbel glas kunnen je een waardevermeerdering van zo’n 75% tot 100% van je investering opleveren! Sterker nog: een huis dat aan alle kanten tocht geeft de toekomstige potentiële kopers wellicht reden om een lager bod uit te brengen dan waar je op had gehoopt.

Aan de slag

Plan jouw verbouwing om je woning van waarde te vermeerderen. Hoe? Vul taken in, nodig vakmensen of je aannemer uit en werk samen in een programma.

planning verbouwing

3. Meer woonoppervlak in huis

Hoewel een uitbouw voor velen de ideale manier is om meer woonoppervlak te krijgen en de waarde van de woning te vermeerderen, is dit niet voor iedereen een passende keuze. Heb je bijvoorbeeld een kleine tuin en (te) weinig ruimte om voor een aanbouw of uitbouw te kiezen? Dan kun je in sommige gevallen ook in huis meer woonoppervlak creëren. Zo worden ruimten als een garage of een zolder zonder trap of met een laag plafond, niet meegerekend in het berekenen van het woonoppervlak. Investeer je in een verbouwing aan één van deze ruimtes, en maak je deze leef- en woonbaar? Dan levert dit je meer woonoppervlak en dus een waardevermeerdering op.

Je kunt de ruimte geheel verbouwen, de indeling van je woning veranderen of kleine investeringen doen zoals bijvoorbeeld een vaste trap naar de zolder, of een dakkapel in een ruimte met een laag plafond. Dit soort investeringen kunnen je een waardevermeerdering van 60% tot 100% van je investering opleveren. Nieuwsgierig hoe je de financiering regelt? We zetten alles voor je op een rij in ons artikel over een hypotheek aanvragen.

Proces hypotheek voorbereiden en aanvragen

Een hypotheek vraag je niet elke dag aan, win daarom tijd en inzicht door de checklist in de VerbouwApp te downloaden. Zo weet jij precies waar je wat kan vinden en welke documenten er nodig zijn, super handig! Regel nu de aankoop van je woning inclusief verbouwbudget soepel.

Kennis hypotheek aanvragen

Start simpel met de 8 to-do's in de kant-en-klare checklist over je hypotheek voorbereiden. Daarna staat er ook een checklist met 18 to-do's voor je klaar over de hypotheek aanvragen. Zodat je snel en efficiënt je financiering kunt gaan regelen!

verbouwapp checklists verbouwing juridisch voorbereiding

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Nog een manier om de waarde van je woning te verhogen: verduurzamen! Maar waar begin je? Wat is geschikt voor jouw woning en welke subsidies zijn er? We leggen uit hoe je erachter komt wat jouw woning al voor verduurzaamde maatregelen heeft, en hoe je verduurzamen kan aanpakken. Wij hebben een stappenplan voor je!

Het ideale bouwproces...

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook...

Op zoek naar meer informatie over wensen bepalen?
Check deze artikelen:

Zelf je tuin ontwerpen

Zelf je tuin ontwerpen

Jouw tuin, een plek waar je heerlijk tot rust kan komen! De tuin een verlengstuk van je woning zijn of het gebied waar de kinderen en of je huisdieren heerlijk kunnen uitleven.
Een tuin ontwerpen kun je zelf! Ontdek hoe!

Een kluswoning kopen: zo pak je het goed aan

Een kluswoning kopen: zo pak je het goed aan

Een kluswoning kopen: dat vraagt om overzicht, inzicht en behapbare stappen. Of in andere woorden: een oersterk verbouwplan.

Je interieur wensen bepalen

Je interieur wensen bepalen

Voor iedereen die gaat verbouwen: Interieur in a box. Zo ontdek je de mogelijkheden die jouw woning biedt en kun je met dit plan concreet gaan verbouwen. Bereid je goed voor zodat je later geen spijt krijgt van het eindresultaat. Hoe? Bepaal jouw wensen voor de verbouwing en maak ze concreet. Leer hoe je een plattegrond maakt op schaal en ontdek tientallen mogelijkheden voor jouw woning. Bekijk de tips: bouwplan en interieur in één, zo pak je het goed aan.