Logo Paars

Verbouwen

De verbouwing is van start: wat nu?

Eindelijk is het grote moment dan daar: je verbouwing kan starten. Je hebt de juiste aannemer gevonden, de vergunningen zijn geregeld en je kan van start. Maar, wat nu? Op de bank zitten en door het Netflix aanbod scrollen?

 

Wanneer de verbouwing dan ein-de-lijk van start gaat valt er vast een last van je schouders. Maar dit betekent nog niet dat jouw werk er op zit. Heb je bijvoorbeeld al met de buren gesproken? En wanneer heb je het eerste bouwoverleg ingepland?

Waarom je altijd een vinger
aan de pols moet houden

Hoewel je aannemer en vakmensen een hoop werk uit handen nemen tijdens de verbouwing, is het wel ontzettend belangrijk om een vinger aan de pols te houden. Door in contact te blijven met je aannemer weet je wat er op de bouw gaande is. Maar door regelmatig op de bouwplaats te gaan kijken, kun je mogelijke foutjes direct corrigeren en zelfs eventuele wijzigingen op tijd bespreken. Het is natuurlijk ook voor vakmensen een stuk makkelijker om vragen direct beantwoord te krijgen door iemand op locatie, dan om iedere keer weer mailtjes te moeten sturen.

Friet en frikandellen
doen wonderen!

Doe dus ook tijdens de verbouwing je best om alles onder controle te houden. Zo vergroot je de kans op de gewenste eindresultaten gigantisch. Op die manier kun je op tijd over de afbouwplanning meedenken, en zie je ook precies wat er je tijdens de afbouwfase nog staat te wachten.

 

En laten we eerlijk zijn, af en toe met koffie en friet bij de vakmensen langs heeft nog nooit iemand kwaad gedaan!

Wij helpen je stevig in je schoenen te staan…

Het kan en
moet anders!

Het team van Hart voor je Huis komt allemaal uit de huizen/bouwsector,
en geloof ons: we hebben allerlei gekke, wilde, verdrietige en geweldige situaties voorbij zien komen. Wij geloven dan ook oprecht dat de juiste informatie en begrip voor de situatie wonderen doet.

510

Verbouwingen begeleid

80%

Van de verbouwingen binnen de deadline afgerond

8.000

Vakmensen beschikbaar via de VerbouwApp

ONTDEK

De top 3 meest recente artikelen

WE DELEN GRAAG AL ONZE VERBOUWTIPS & TRICKS MET JOU!

Woningeigenaar en aannemer in bouwoverleg, verbouwde kamer.
Verbouwen

Wat bespreek je tijdens een bouwoverleg?

Het is ontzettend belangrijk om contact met je aannemer te onderhouden. Zo voorkom je situaties waarin je na oplevering gevechten en discussies aangaat om alles op de juiste manier afgerond te krijgen. Wat je tijdens dit overleg bespreekt? Dat vertellen we je graag!

Verbouwen

De afbouwplanning maken: zo doe je dat

Wanneer de laatste 3 weken van je verbouwing aanbreken komt het einde eindelijk in zicht: voordat je het weet zijn al jouw woonwensen werkelijkheid geworden. YES! Maar voordat het zover is, moet er nog even gewerkt – én gepland worden. Deze laatste 3 weken zijn namelijk essentieel om mogelijke gebreken bij oplevering te voorkomen. Hoe je dat doet en wat je doet? Dat vertellen we je graag.

wooneigenaar, aannemer en vakman in bespreking over de veranderingen van de verbouwing.
Verbouwen

Je verbouwing wijzigen tijdens het verbouwen: kan dat?

Je zit midden in de verbouwing en bedenkt jezelf ineens dat je die tussenmuur er toch liever uit hebt. Maar kun je de verbouwing wel wijzigen tijdens het verbouwen? Wat zijn de gevolgen hiervan en wat moet je doen om het wijzigen tijdens het verbouwen mogelijk te maken? In dit artikel krijg je antwoord op je vragen.

Staat jou onderwerp er niet bij?
Geen probleem!

Persoonlijke hulp bij jouw verbouwing?

Maak een vliegende start met een van onze pro’s!

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Wij staan klaar voor jou!

Hoe meer jij weet over het werk van een aannemer, de termen in een offerte en alles wat bij een verbouwing komt kijken (van bouwkundige inspectie tot de oplevering), hoe meer zelfvertrouwen je hebt. Wij geven jouw de informatie die je nodig hebt om je ‘mannetje’ te staan en het eindresultaat van je verbouwing in eigen hand te hebben.

Check hoe goed jij bent voorbereid op je verbouwing.

En doe de scan!