Kies je voor prijs, snelheid of kwaliteit?

André Kars > 23 november

Je wilt een goede prijs, een snelle oplevering en de juiste kwaliteit. Maar kan een goedkope aannemer of vakman je de juiste kwaliteit leveren? En kan een snel afgerond project voor de gewenste eindresultaten zorgen?

Het ideale bouwproces...

In het kort: 

Twijfel je tussen prijs, snelheid of kwaliteit? Laat deze ouderwetse wijsheden je dan van het nodige advies voorzien:

 

  1. Haastige spoed is zelden goed
  2. Een goed begin is het halve werk
  3. Niet voor een dubbeltje op de eerste rang
  4. Al draagt een aap een gouden ring

Kies je voor prijs, snelheid of kwaliteit?

1. Haastige spoed is zelden goed

Voor de juiste kwaliteit is nu eenmaal tijd nodig. Een aannemer die je vertelt dat hij jouw uitbouw in 3 weken gebouwd kan hebben, is (afhankelijk van je voorbereiding) waarschijnlijk niet realistisch.

2. Een goed begin is het halve werk

Wanneer je precies weet wat je wilt en hoe je moet gaan bouwen, kan een uitbouw daarentegen wel in kortere tijd gerealiseerd worden. Om dit mogelijk te maken, moet je goed voorbereid zijn en niet tegen beslispunten of wijzigingen aanlopen wanneer de bouw van start is.

3. Niet voor een dubbeltje op de eerste rang

Bepaalde materialen leveren je bepaalde kwaliteit. Een bepaalde kwaliteit, kost je geld. Hoewel er geen ‘slechte’ materialen zijn, komen ze met een reden met verschillende prijskaartjes. Een gouden kraan is bijvoorbeeld niet slechter dan een RVS kraan – maar de prijskaartjes zullen nogal wat verschillen.

4. Al draagt een aap een gouden ring

Exclusieve materialen of design accessoires kosten vaak meer, maar dit betekent niet dat de kwaliteit beter is.

Maar hoe vind je de juiste balans tussen prijs, snelheid en kwaliteit? Bouwadviseur André deelt zijn ervaringen.

 

“In alle jaren dat ik in deze geweldige sector werk, zie ik mensen keer op keer weer tegen dezelfde fout aanlopen: ze willen zo snel mogelijk beginnen. Helemaal te begrijpen natuurlijk. Het duurt soms jaren voordat het besluit tot een verbouwing genomen is. Na al die jaren wikken en wegen willen mensen dan ook zo snel mogelijk aan de slag. Logisch! Maar er komt zo ontzettend veel voorbereidend werk bij een verbouwing kijken…

 

De focus ligt dus bij veel mensen op de snelheid. Maar goed werk, heeft tijd nodig. Wanneer belangrijke stappen in de voorbereiding overgeslagen worden, gaat er meer tijd in een verbouwing zitten dan eigenlijk gehoopt werd. Focus liever op kwaliteit. Kwaliteit van vakmensen, kwaliteit van materialen, kwaliteit van voorbereidend werk. Wanneer je de focus op kwaliteit legt, volgen snelheid en een passende prijs vanzelf!”

Group 4@3x

Ook jouw verbouwing in 1x goed opgeleverd binnen tijd & budget?

Download de VerbouwApp, jouw toolkit voor een succesvolle verbouwing:
  • Zet alle werkzaamheden in de app
  • Voeg datum, bestanden en/of uitvoerders toe
  • Maak een professionele balkenplanning in 1 klik
  • Ontdek prijsindicaties van verbouwkosten
  • Houd je budget bij met geschatte en daadwerkelijke kosten

8.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Group 4@3x
verbouwapp-desktop-mobile
verbouwapp-desktop-mobile
Andre Kars

André Kars

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het ideale bouwproces...

Reacties op dit artikel

Geef een reactie

Lees ook...

Op zoek naar meer informatie over wensen bepalen?
Check deze artikelen:

Kies je voor prijs, snelheid of kwaliteit?

Kies je voor prijs, snelheid of kwaliteit?

Je wilt een goede prijs, een snelle oplevering en de juiste kwaliteit. Maar kan een goedkope aannemer of vakman je de juiste kwaliteit leveren? En kan een snel afgerond project voor de gewenste eindresultaten zorgen? Twijfel je tussen prijs, snelheid of kwaliteit? Laat deze ouderwetse wijsheden je dan van het nodige advies voorzien.

Wat is de Wet Kwaliteitsborging Bouw (wkb wet)?

Wat is de Wet Kwaliteitsborging Bouw (wkb wet)?

Op 14 mei 2019 werd de Wet Kwaliteitsborging Bouw (Wkb) aangenomen in de Eerste Kamer. Het doel van deze wet is het verbeteren van de kwaliteit van bouwwerken en het toezicht gedurende het bouwproces. Maar wat is de Wet Kwaliteitsborging Bouw, en wat betekent dit voor jouw verbouwing?

Belangrijke tips om je verbouwing soepel te laten verlopen

Belangrijke tips om je verbouwing soepel te laten verlopen

Een verbouwing is een flinke onderneming: eentje die snel onderschat wordt. Je zou niet de eerste zijn die tijdens het verbouwen tegen problemen aanloopt, vertragingen meemaakt of sneller aan het einde van het budget komt dan gepland. Gebruik deze tips om dit soort onaangename situaties zoveel mogelijk te voorkomen.