Logo Paars

Wensen bepalen

Een goede voorbereiding is het halve werk

 Hoe beter jij jezelf voorbereid op je verbouwing, hoe minder verrassingen je gedurende het project te wachten zullen staan. Een geïnformeerd mens telt voor twee!

Wist je dat het meeste werk al voor het daadwerkelijke contact met een aannemer gedaan wordt? Zo zou het in ieder geval wel moeten zijn. Hoe meer keuzes jij vooraf al (doordacht) maakt, hoe meer grip jij uiteindelijk houdt op je verbouwing.

Het maken van je eigen keuzes is ontzettend belangrijk

Wanneer jij na veel onderzoek 100% zeker weet dat jij een massief eiken keukenblad wilt én hier de juiste onderbouwing voor hebt, is er geen aannemer die je hierin van gedachten kan laten veranderen. Toch?

En zo geldt het voor alle keuzes die je voor je verbouwing moet maken. Er zijn ontzettend veel dingen waar je goed over na moet denken, en hoe meer keuzes je vooraf maakt, hoe soepeler het uiteindelijke proces (met of zonder aannemer) zal verlopen.

Wanneer jij jouw onderzoek doet, zal je minder snel verrast worden met onbekende termen (wat is de EPC-berekening bijvoorbeeld ook alweer, en wanneer heb je dat nodig?), langdurige procedures zoals een vergunning aanvragen en belangrijke keuzes die ineens wel erg snel gemaakt moeten worden.

Je wensen en mogelijkheden ontdekken

Concreet zelf aan de slag gaan met je keuzes en interieur ontdekken? Dit kan al makkelijk met een interieurbox. Hiermee krijg je ontzettend veel inzicht in de mogelijkheden die de ruimte in jouw woning biedt. Vind je het fijn om je wensen door te geven aan een verbouwspecialist zodat er een plan voor je wordt uitgewerkt? Kijk dan bij onze Pro’s die elke dag weer voor je klaar staan!

Hulp bij wensen bepalen

Wil je hulp bij het bepalen en uitwerken van jou woonwensen? Zo ben je bewust van elke keuze en heb je een concreet plan om naartoe te bouwen. Bekijk al onze professionals, met hun maak je jouw verbouwing tot een succes!

Hulp bij wensen bepalen verbouwen

Ga op onderzoek uit!

Dus: ga erop uit! Bezoek showrooms en laat je inspireren, bespreek zaken als de mogelijke interieurindeling met specialisten, lees je in over de mogelijkheden, ga op zoek naar goedkope alternatieven en laat je voorzien van alle verbouwtips die je maar kunt vinden. Hoe meer jij in deze fase leert, hoe beter jij vakmensen zoals een aannemer van weerwoord kunt voorzien en, nog belangrijker, op positieve manier kunt ondersteunen in de uitvoering van hun project.

 

Wensen in kaart brengen

Start slim je verbouwing door zelf je wensen op een rij te zetten. Hoe? Bekijk de kant-en-klare checklist in de VerbouwApp! Waar moet je rekening mee houden en hoe lang duren bepaalde keuzes en aankopen, ontdek het in de checklist.

verbouwapp checklists verbouwing juridisch voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat zeggen ze niet voor niets. Laat Hart voor je Huis je helpen om vol zelfvertrouwen in de startblokken van je verbouwing te gaan staan.

VerbouwScan

Hoe goed ben jij voorbereid op je verbouwing? Doe de online verbouw scan en ontvang concrete tips!

verbouw scan tips en stappenplan

ONTDEK

De top 3 meest recente artikelen

WE DELEN GRAAG AL ONZE VERBOUWTIPS & TRICKS MET JOU!

Interieur plattegrond interieurstylist
Wensen

Wensen bepalen met een interieur plan

Ga je verbouwen? Leuk! Bereid je goed voor zodat je later geen spijt krijgt van het eindresultaat. Hoe? Bepaal jouw wensen voor de verbouwing en maak ze concreet. Leer hoe je een plattegrond maakt op schaal en ontdek tientallen mogelijkheden voor jouw woning. Bekijk de tips: bouwplan en interieur in één, zo pak je het goed aan.

moodboard Weesp nieuwbouwplan plan
Wensen

Speciale verbouwingen: zo pak je ze aan

Stel je voor: je bent na jaren nog steeds helemaal verliefd op je huidige woning. De buren zijn inmiddels vrienden, de supermarkt heeft het brood ‘s ochtends al voor je klaarliggen, en verhuizen is logischerwijs een no-go geworden. Maar toch schort er aan mogelijkheden binnen je huidige woning: er is een speciale verbouwing nodig.

Weesp nieuwbouwplan verbouwplan nieuwbouwwoning
Wensen

Woningnood? Je droomwoning kopen: zo pak je het slim aan

Het is dan eindelijk zo ver: je hebt voldoende inleg voor een hypotheek bij elkaar gespaard, en kunt eindelijk op huizenjacht. En wat blijkt? Woningnood. Die ene locatie waar jullie allebei je zinnen op hebben gezet, heeft geen woningen te koop staan die bij beiden in de smaak vallen. De woningen die jullie wel allebei mooi vinden vallen door de huizenkrapte ruim buiten het budget. Balen!

Staat jou onderwerp er niet bij?
Geen probleem!

Group 4@3x

Ook jouw wensen voor de verbouwing op een plek plus een succesvolle uitvoering?

Download de VerbouwApp, jouw toolkit voor een succesvolle verbouwing:
  • Zet alle wensen werkzaamheden in de app
  • Voeg datum, bestanden en/of uitvoerders toe
  • Maak een professionele balkenplanning in 1 klik
  • Ontdek prijsindicaties van verbouwkosten
  • Houd je budget bij met geschatte en daadwerkelijke kosten

8.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Group 4@3x
verbouwapp-desktop-mobile

Wij staan klaar voor jou!

Hoe meer jij weet over het werk van een aannemer, de termen in een offerte en alles wat bij een verbouwing komt kijken (van bouwkundige inspectie tot de oplevering), hoe meer zelfvertrouwen je hebt. Wij geven jouw de informatie die je nodig hebt om je ‘mannetje’ te staan en het eindresultaat van je verbouwing in eigen hand te hebben.