Logo Paars

Wonen

Extra lang genieten van je verbouwing: zo doe je dat

Oh jongens toch, alle stress van het vinden van een aannemer en het leven in puin is allang verdwenen naar een grijs verleden. Je geniet heerlijk van het avondzonnetje met een glas wijn op je nieuwe terras, of zakt onderuit met Netflix op je giga-hoekbank in je nieuwe uitbouw.

Lekker is het he, genieten van het eindresultaat? En welverdiend, gokken we zo. Hoewel je zou hopen dat het hele verbouwproces inmiddels afgerond is, hoeft dit toch niet altijd het geval te zijn. Er zijn nog een paar kleine tips die we je willen meegeven!

Verborgen gebreken
na oplevering

Ook al heb je de oplevering helemaal perfect gecontroleerd, het kan altijd zo zijn dat er toch kleine verborgen gebreken zichtbaar worden. Een dakgoot waarvan je tijdens de herfst pas bemerkt dat hij toch lekt, of een schuifdeur die na een paar weken toch wat blijkt te tochten.

 

Ja jongens, het is ook ná de verbouwing nog even opletten geblazen. Gelukkig is er overal een oplossing voor en hoef je bij de eerste lek niet direct al scheldend aan de telefoon te hangen. Zolang jij weet wat je rechten zijn (en daar helpen wij je natuurlijk graag bij), komt alles prima in orde.

Je nieuwe woning
langer mooi houden

Bemerk je geen verborgen gebreken na oplevering? Mooi! Zet dan ook alles in het werk om deze in de toekomst te voorkomen en extra lang van je verbouwing te kunnen genieten. Wat kun je doen om je nieuwe uitbouw zo goed mogelijk te onderhouden? Hoe zorg je ervoor dat alles lang mooi blijft? We geven je ook op dit onderwerp een aantal super handige (al zeggen we het zelf) tips.

Onderhouds
kalender

Download Jouw persoonlijke kalender:
- Lijst jaarlijkse check
- Lijst onderhoudsbehoefte
Een overzicht zodat je niks vergeet!

waarde van je woning behouden met onderhoud

Van je woning
naar de tuin

Yes, je woning is klaar. Ben je ook al aan de slag gegaan in je tuin? Dit kan simpel en leuk, lees alle tips die we hebben verzameld om zelf je tuin te ontwerpen. Wil je hulp bij je tuinontwerp en een mooie 3D schets? Kijk dan bij onze experts.

Bewaar je bonnetjes voor de Garantie

Wist je dat je in de VerbouwApp ook al je bonnetjes en garantiebewijs kan opslaan? Hoe? Maak een sectie aan met Garantie en beschrijf in de taak waar je garantie voor is, sleep het bonnetje in de bijlage. Zo heb je één plek waar je alle informatie over je woning bewaart, wel zo handig!

 

Als je in je woning woont kun je natuurlijk ook stap voor stap je dromen verwezelijken. Denk aan een inbouwkast of een overkapping laten bouwen. Voor al je klusjes hebben wij vakmensen in de VerbouwApp staan. 

Vakman regelen

Heb je een vakman nodig voor het onderhoud van je woning? Boek deze dan bijvoorbeeld een schilder via de VerbouwApp! Er staan meer dan 10.000 vakmensen voor je klaar voor een vaste prijs!

vakmensen verbouwen hulp

ONTDEK

De top 3 meest recente artikelen

WE DELEN GRAAG AL ONZE VERBOUWTIPS & TRICKS MET JOU!

jaren 50 woning onderhoud
Verduurzamen

Stap voor stap je jaren 40 en 50 woning verduurzamen: zo doe je dat

Je hebt een woning die gebouwd is tussen 1946 – 1964 en je wil verduurzamen. Mooi! Woningen uit de jaren 40 en 50 zijn herkenbaar in uitstraling: in deze periode kwam de systeem- en betonbouw namelijk in opkomst. Dat betekent dat deze woningen voorzien zijn van kierdichting, centrale verwarming mét HR-combiketel en dubbelglas. Heerlijk! Er valt daarentegen nog flink wat te behalen op het gebied van energie besparen. Klaar voor? Lees snel verder!

jaren 30 woning verduurzamen
Verduurzamen

Jaren 30 tot jaren 40 woning verduurzamen: gratis stappenplan

Woningen gebouwd in de jaren 30 tot jaren 40 bieden volop uitstraling en karakter. Het enige nadeel is dat hier vaak een energielabel F of G aan geplakt zit. Maar voor de fervente klusser is dit natuurlijk een uitdaging! Welke stappen moet jij nemen om je karakteristieke jaren 30 tot jaren 50 woning te verduurzamen? Check het gratis stappenplan!

verduurzamen jaren 20 woning
Verduurzamen

Jaren 20 woning verduurzamen: gratis stappenplan

Je hebt een mooie, karakteristieke jaren 20 woning en wilt verduurzamen. Hoe mooi die woning ook is, de kosten zijn te hoog en de voeten te koud! Niet gek ook, voor de jaren 30 werden er nog geen eisen gesteld aan energiezuinigheid. Hoe kun je een jaren 20 woning dan het beste verduurzamen? Check het gratis stappenplan!

Staat jou onderwerp er niet bij?
Geen probleem!

Wij staan klaar voor jou!

Hoe meer jij weet over het werk van een aannemer, de termen in een offerte en alles wat bij een verbouwing komt kijken (van bouwkundige inspectie tot de oplevering), hoe meer zelfvertrouwen je hebt. Wij geven jouw de informatie die je nodig hebt om je ‘mannetje’ te staan en het eindresultaat van je verbouwing in eigen hand te hebben.

Check hoe goed jij bent voorbereid op je verbouwing.

En doe de scan!